V prípade tzv. botanického druhu je chuť plodov kudranie nevýrazná. Takéto plody prakticky nie sú chutné ani po dozretí a zmäknutí. Ovocie sporadicky vyrastie aj na samčích rastlinách, kde sa vytvára niekoľko samičích kvetov. Ich plody však tiež nie sú chutné, dokonca ani u kultivarov. Plody samičích rastlín jednotlivých odrôd vzdialene pripomínajú po úplnom vyzretí chuť melónu. Odtiaľ pochádza aj názov „melónová moruša“ (melon mulberry), ktorý kudrania dostala. Dôležitá je však úplná zrelosť ovocia, ktoré je potom sladké a šťavnaté, a v závislosti od konkrétneho kultivaru v sebe chuť plodov do rôznej miery môže kombinovať príchuť sladkého kantalupu, fíg, moruší, či jahôd. Tmavší odtieň červenej a drobné tmavé fľaky na povrchu plodov sú dobrou indikáciou úplnej zrelosti. Ako som už písal vyššie kudrang sa konzumuje buď čerstvý, sušený alebo sa používa na prípravu jedál, či dezertov. Varením, či v kombinácii s iným ovocím dochádza k zjemneniu jeho chuti. V chladničke vydrží čerstvý niekoľko dní, podobne ako maliny. Extrakciou sa z kudrangu pripravuje osviežujúci džús plný antioxidantov.