Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano zrají postupně už od konce července.U odrů§dy Vitakola jsou první plody zralé kocem července a zrání se protahuje do půli srpna, u jiných až do konce srpna.To může někdo, kdo toho chce mít hodně považovat za nepraktické.Ale počítejme.Výživáři doporučují jíst vitamínu C denně asi 100mg.To se dosáhne u této odrůdy snědením dvou bobulek, protože obsah vitamínu C v nich je 1520mg/100gr.
Bobulka váží 4,7 gramu.Je to ohromně chutné, každý toho sní moc, ale přebytečný C odchází močí, nevadí.Kdyby to uzrálo naráz, tak se to sní a není nic.Takhle při postupném zrání je šance konzumovat vitamín C denně neb co 2 dny a vydrží to na delší dobu, tak to má být.Tvrdé jsou nejedlé.
A když to někdo chce zpracovat vše naráz, tak po uzrání prvních otrhá tvrdé a nechá je 2-3 dny ležet a ony dozrají najednou.Zralé se musí ihned konzumovat neb přes noc dát do chladničky, rychle se kazí, a mohou se sbírat jen do mal¨ých kelímků, protože po uzrání by se pomačkaly ve větších.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika