Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mně kupovanou konstrukci za 200 Kč - sám bych to nikdy nekoupil, ale byl to dar... -  s dvouletým klematisem vítr za bouřky smotal, jako by byla z alobalu laugh.

To tulipánek: vyrobit betonovu sochu pro ukotvení je jednoduchá věc, nevyžadující žádné znalosti. Základem je mít hotovou svařenou konstrukci. Poté koupíme čtyři dvoulitrové petky s olíbeným nápojem, tento vypijeme, dále nálevku=trychtýř, co největší, ale tak, aby šel zastrčit do hrdla prázdné petky. V hypermarketu pro kutily koupíme 1-2 pytle hotové namíchané betonové směsi a máme vše připraveno.  Přiměřené množství betonové směsi - pro začátek třeba 2 litry - nasypeme do kýblu a postupně za stálého míchání přidáváme vodu, až bude mít směs konzistenci krupičné kaše. Pomocí trychtýře a klacíku na prošťouchávání naplníme petky betonem kousek pod okraj. Petky s betonem postavíme na vodorovnou plochu pokud možno ve stínu a strčíme do nich až na dno kotvící nohy konstrukce. Necháme 3-4 dny tvrdnout. Poté sežeme dva silné chlapy, každý zvedne jednu stranu a odnesou konstrukci na místo, zde zakopeme tak, aby hrdla vykukovala asi 8 cm nad úroveň terénu. Dbáme na svislost, kontrolujeme olovnicí, po udusání zeminy už nelze dělat opravy. Dúležitá věc: místo kde vstupuje železo do betonu musí být vždy nad zeminou, jinak zde probíhá inzenzívní koroze. Konstrukci natřeme barvou dle libosti a je to...wink

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika