Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já bych se nespoléhal, že dřevo kol je bez viditelných škůdců a naipregnoval bych je nějakým fungi a insekticidem (Deron, Adolit - Katrit, Baufan, Bochemit, Lignofix...), případně nějakou bází pod lazuru. Fermež je zřejmě dobrá, byť ne jediná, volba. Na rozdíl od některých diskutujících si nemyslím, že dřevo napuštěné fermeží má lepší odolnost vůči povětrnosti než moderní lazury. Zato umí asi nejlépe zvýraznit strukturu nového dřeva. To ale u starých kol příliš nevyužijeme.  Co se týče Karbolinea, na terasu bych se ho neobával použít, moderní prodávané karbiolineum splňuje stejné požadavky na ekologii a zdravotní rizika jako běžné syntetické barvy. Je otázkou, jestli se tím nesnížila jeho účinnost, on už ho prakticky nikdo nepoužívá - možná i kv ůli ceně.
   Teakový olej bych asi nepoužil, spotřeba u starého vyschlého dřeva by byla s ohledem na konzervační efekt příliš velká. Vyjetý olej už je trochu mimo, je to nezdravé, vysychá pomalu a ošetřené dřevo na omak špiní. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika