Čím natřít lávku?



lulupapa - (25) - 113.134 (?) 
29.3.2017 20:28, zobrazeno: 4742x

Dobrý den, budeme letos dávat novou lávku. Dřevo je bez nátěru. Stačí když dám jen lazuru třeba od luxolu? Nebo musím i impregnaci? Nebo i něco jiného? Vůbec se v tom nevyznám. KOlega mi říkal, že by stačil i hydraulický olej. Ale nevím... díky

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.71 (?), 29.3.2017 22:17

Nejlepší je nejprve zaplnit póry napouštěním fermeží, terpentýnem, teakovým olejem a podobnými vysychavými/polymerujícími oleji. Pak nechat pár měsćů dýchat a na konci léta natřít kvalitní lazurou.

Hydraulický olej není vysychavý/polymerující a navíc špatně vsakuje. Pokud uzavře vlhkost uvnitř, tak dřevo stejně shnije... Navíc na to nechytá nic kromě dehtové pasty nebo asfaltu. Jak chcete zajistit, aby to v závěru nešpinilo a po dešti neklouzalo?

Od věci není použití fungicidně-insekticidní ochrany (např. Bochemit Q, Lignofix profi,...)

SfK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 228.133 (?), 30.3.2017 6:45

Díky. Já se v tom vůbec nevyznám. Nevím, co by s tím udělal ten hydraul. olej, ale moc se mi to nezdálo. Lávka se bude dělat v červnu. Neměla jsem vůbec tušení, že nějaká vrstva musí několik měsíců pracovat. Tak zkusím dát ten fungicidní přípravek a pak lazuru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 15.121 (?), 4.4.2017 16:16

Mohu doporučit Karbolineum extra. Pamětníci znají Karbolku jako velmi účinnou, levnou, nicméně poněkud zapáchající impregnaci, vhodnou tak na dřevo do země, železniční pražce či sloupy elektrického vedení. Nepraská, neloupe se, vytváří se dřevem přirozenou symbiózu, kde hluboko zapuštěný přípravek trvale chrání svůj příbytek(svého nositele?).
. Dnešní Karbolineum je jiné, zachovává své původní výborné užitné vlastnosti, ale používá k tomu naprosto odlišné, moderní a vysoce účinné prostředky. Tím je mezi ostatními podobnými nátěry unikátní a nenahraditelná. Spojuje v sobě výhody pružného hluboko pronikajícího impregnačního prostředku s biocidními účinky a kvalitní konečný dekorativní nátěr v sedmi základních barevných odstínech. Výhodou takovéto úpravy je, kromě zmíněného, i to, že nátěr nevytváří na povrchu uzavřený celistvý film a tudíž nemusíte po několika letech řešit problém, co se starým částečně oloupaným nátěrem a jak jej obnovit. Karbolineum jednoduše oživíte přidáním další vrstvy, která opět bleskově zapenetruje do povrchu, posílí ochranné působení stávajícího nátěru a oživí jeho vzhled, aniž by zároveň dřevo uzavírala. Dřevo přitom zůstává dřevem, Tradiční zápach je zcela eliminován a omezen pouze na dobu zasychání. Po vytvrzení je nátěr zcela bez zápachu a bez škodlivých výparů. Tím je umožněno jeho použití také v interiéru. Stavebně technické osvědčení č. 811/11 a jeho biocidní účinnost a ochranné vlastnosti jsou pravidelně kontrolovány Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským v Praze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 4.4.2017 16:51

Ptal jsem se toho chytrého pána v Domě barev, co chodí mezi regály a radí bezradným nakupujícím. Ten mi říkal, že Karbolineum extra je dobrý nátěr, ale že se jedná v podstatě o tenkovrstvou lazuru - něco jako Luxol s biocidním přípravkem. I cena tomu odpovídá. S původním karbolineem má společný pouze název Používají ho jen kvůli popularitě původního přípravku. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika