Pružinová houpadla pro děti na zahradu



Martin_vesely2 - (1) - 196.23 (?) 
1.6.2011 14:58, zobrazeno: 8016x

Dobrý den,

provádíme s manželkou rekonstrukci zahrady a rádi bychom zde vybudovali pro naše dvě malé děti takový "hrací koutek", kde by bylo pískoviště, prolízky atd. Na internetu jsem narazil na pružinová houpadla. Myslíte, že by bylo náročné vytvořit něco podobného?

Cena je poměrně vysoká a já si myslím, že vytvořit doma v dílně něco podobného by nemuselo být tak těžké, jen si teda lámu hlavu s bezpečností. Co myslíte, je to ideální atrakce na zahradu pro děti? Houpačku a prolízku má každé dítě, tak bych trošku něco originálnějšího. Díky za tip

Pružinové houpadlo
Pružinové houpadlo
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 1.6.2011 21:46

Dobý den. Kdysi jsem měl podobný nápad a sehnal jsem si několik velkých pružin. Jelikož se mi nechtělo dělat do země základ na ukotvení tohoto houpadla, zkusil jsem ho přidělat na takový trubkový rám. Při samotné výrobě jsem ale narazil na probém s nesvařitelností pružiny a kovové spony moc nedržely. Pak jsem zase neměl čas a když jsem se k tomu zase dostal, nakonec jsem udělal to nejjenodušší - klasickou dvojitou houpačku s plošinou a skluzavkou do pískoviště.  Dětem je totiž úplně jedno, jestli to originální je, nebo není. Hlavně, že se vyblbnou. A u nás to kolikrát bylo, jak v mateřské školce. I moje dnes už dvacetiletá dcera relaxuje nejraději tak, že se houpe a poslouchá MP3. Jistě jsem tedy udělal dobře, že houpačky jsou uložené na ložiskách která unesou cokoli. Jako provazy se mi nejlépe osvědčily silonové, tlusté asi centimetr a sedačky jsou z vodovzdorné překližky, vyztužené prkýnky. Silonové provazy nedrží vodu a jsou docela UV stabilní. Jedna houpačka je výš a druhá trochu níž.
Nic Vám nerozmlouvám, každá takováto snaha je chválihodná. Nejsem si ale jistý dlouhodobým využitím pružinového houpadla vhledem k jeho určení jen pro malé děti díky omezené síle pružiny.
Prolézačka, nebo něco podobného je dětmi také vyhledávaná. Dejte dětem hromadu kamení, hlíny, dřeva, nebo prolézačku a zaručeně je najdete vždycky někde nahoře. Nebo u počítače.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika