Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Bydlím v paneláku a pěstuji amarylis (vlastně se správně jmenuje hvězdník, kvetoucí na jaře, pravá amarylis kvete na podzim a je vzácnější) následovně:

Zataženou cibuli i s původní zeminou a květináčem nechám na chodbě nebo i ve sklepě. Teplota mezi 12 až 15 °C. Kontoluji zda se neobjevuje zelená špička (poupě květu nebo i list).  Jak se objeví zelená spička budoucího květu, opatrně vyměním horní polovinu staré zeminy za novou (přidat trochu písku do kupované květinové zeminy). Dosti přimáčknu kolem cibule, která musí minimálně horní třetinou vyčnívat nad povrchem. Těmto květinám nevadí těsný květináč. Přesadit stačí 1x za 3 roky. Pak opatrně zalévat dokud se opravdu neprobudí k životu (může to trvat až 3 týdny než zcela rozkvete). Za květním stvolem by měly začít růst i listy, většinou obojí. Kvetoucí potřebuje co nejvíc světla - stát na okně. Pokud se stvol naklání za světlem k okennímu sklu, otočím květináč, nevadí to. Po odkvětu odříznu stvol až dole u cibule, zbytek časem zaschne. Listy pěstuji pozorně dál jako jiné pokojové květiny. V květnu po zmrzlících dám květináč na balkon, první týden do stínu, potom na sluníčko, uprostřed léta většinou na úplně plné slunce, čím více tím lépe. Nic se jim nestane. Cibuli celou dobu přihnojuji polovičním množstvím hnojiva, ale skoro do každé zálivky (používám někdy hnojivo pro cibuloviny nebo pro kvetoucí pokojovky). V srpnu pozor postupně přestat hnojit. V září přestat zalévat a necht venku dokud to jde. Většinou  listy samy začnou na špičlách žloutnout a to už je znamení se vším přestat. Trvá to skoro další měsíc, než listy uschnou. Pak se celý proces opakuje. Samozřejmě všechny suché a žluté listy odstraňujte.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika