Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vážený pane! Dotazů na pěstování lilií máte opravdu dost, ale nejcenější je vždy vlastní zkušenost. Já je pěstuji 20 let a stále přicházím na něco nového. Doporučuji si vyměnit zkušenosti s ostatními pěstiteli v klubu Lilium Brno nebo Martagon Praha.
Přezimování cibulí provádíte snad dobře. Já je dávám do mírně vlhké rašeliny v perforovaných mikrotén.sáčcích a bez problémů uchovám při teplotě 0 až 5 stupňů. Většina druhů je však mrazuvzdorná a může zůstat v zemi. Cibule však nesnáší přes zimu mokro. Orientální hybridy proto ve volné půdě nejsou moc životné a proto je pěstuje ve velkém nevytápěném foliovníku. Pěstování v nádobách jde samozřejmě také, ale je náročnější na hlídání zálivky a hlavně možnost přehřátí. Kyselost půdy je nejvyšší u orientálů, ostatním stačí jen mírně kyselá. Odplevelování je nejlépe ručně. Mulčování a použití herbicidů je možné, ale má svá rizika. Při řezu květů nikdy nestříhejte až u země. Přijdete tak o cibule! Musí zůstat alespoň polovina lodyhy s listy, aby mohla cibule narůst.Zaschlá lohyda na podzim se odstarní opatrným vytržením nebo vykroucením.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika