Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

dobrý den, čtu si tu o tulipánech, protože se nemohu dočkat, až vyraší na zahradě, ale trochu kroutím hlavou nad některými příspěvky. vezmu-li to odzadu -
- výsadba do košíčků je výborná, používám tento způsob již téměř deset let, ale nikdy je nevyndávám hned po odkvětu. když tak učiníte, z čeho pak načerpají cibulky živiny pro další rok?
- botanické tulipány jsem si koupila již několikrát, ale po ponechání na místě v dalším roce vykvetlo pouze minimum a do roku následujícího se ztratily úplně. příčinu netuším, protože jejich vyšlechtěné odrůdy (např. Ancilla nebo Joanne Woodward) rostou nádherně, bez přesazování a narůstají jim obrovské cibule

- Honzo, promiňte, ale ještě se mně nikdy nestalo, aby se mi z jedné velké cibule "udělalo" několik malých a navíc skladováním... když cibuli v červnu/červenci vyndavám z půdy a nechám ji oschnout a pak následně uklízím do popsaných papírových sáčků a dřevěných přepravek do stodoly, tak při dočišťování se oschlé cibule samy rozpadají na hlavní cibuli a přirostlé dceřinné cibulky, tak jakýpad dodatečný rozpad velké cibule??? podotýkám, že v létě je ve stodole jen o pár stupňů méně, než venku.

- a poslední poznámka - renomovaný zahradník mně sdělil, že současné vyšlechtěné hybridy, pokud chcete, aby vám stále krásně kvetly, je třeba vyndavat z půdy každý rok. začala jsem tak činit a musím mu dát za pravdu. pokud je (i v košíčkách) nesežerou myši, je to nádhera.

všem přeji krásné květy letošního jara

eva

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika