Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, o cibulovinách je tu hodně ale tohle tu nenacházím, snad zkušení poradí:

Chci mít z jara v květináči v bytě na parapetu kvetoucí hyacint, tulipán a narcisy, jen tak pro radost, něco jako se prodávají ti první posli jara v každém květinářství a hypermartketu mezi bylinkami do polívky, když je venku ještě slota a sníh.

Jestli jsem to pochopila správně, tak hyacinty zasadím teď do květináče, nechám dva měsíce uložené v tmavém chladném sklepě aby zakořenili, a až vylezou a bude náznak květu tak dám do tepla na světlo a oni pokvetou. Správně?

Jak tulipány a narcisy - udělat to také tak? Nebo je zasadit do hlíny až za ty dva měsíce a nechat rovnou v teple na parepetu?

A ještě pár drobností:

Květináče - to co se prodává v obchodech bývá v pidi plastovém kalíšku 9*9, kde je minimum hlíny a cibule z něj "přetéká".. mám plastové malé, velké i kameninu, je něco z toho lepšího? Mimo funkční hledisko, aby se např. hyacinty pak nepřevažovaly těžkým květem..?

Cibulky hyacintů jsem načetla že pro tento účel se sází s koukajícím vrškem cibulky nad hlínu, na rozdíl od sázení do záhonu. Jak tulipány a narcisy, normálně do hloubky do hlíny nebo také nechat koukat špičku?

A hlína, normální zahradní nebo kupovaný substrát - buď zbytek secího nebo zahradní univerzál? Já preferuji normální zahradní hlínu ale nevím jako moc živin potřebují rychlené cibuloviny?

Případně hoďte do placu další tipy a zkušenosti, budu ráda

děkuji

Sáša

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika