Jovan



host - 106.146 (?) 
17.2.2009 10:15, zobrazeno: 10773x

Dobrý den. mužu ted na jaře nasadit česnek odrudy jovan? moc děkuji za odpověd.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 16.190 (?), 18.2.2009 10:34

Protože můj odkaz na šlechtitele česneků zmizel, trochu z toho co jsem se od pana Kozáka dozvěděl: Jovan je zimní paličák.Většina paličáků vysázená na jaře nedělá dělenou cibuli, ale pouze kouli. Frekvence této poruchy je různá v závislosti na odrůdě a způsobu uskladnění. Proto nelze s klidným svědomím výsadbu VE VĚTŠÍM MNOŽSTVÍ doporučit: asi tolik zkrácená citace

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 106.146 (?), 18.2.2009 14:01

Moc děkuji za odpověd. Záleží co je myšleno větší množství?Já jsem si teť sehnal 10kg. Pan kozák mi psal nasadit. mně taky napadlo tu sadbu nějak uskladnit a nasadit jí na podzim. tak nevím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.190 (?), 18.2.2009 14:55

Uskladnit do podzimu? Ani náhodou, budete rád, když vydrží do konce dubna 1/3 toho, co máte. Jestli nevíte co s ním, zasaďte, ale z vlastní zkušenosti mohu doporučit hned, jak to u Vás na zahradě půjde, následné přípané zmrznutí půdy nebude vadit.Jedině tak ho můžete zužitkovat/další alternativa je prodej/

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.17 (?), 18.2.2009 14:59

Brzy na jaře stroužky vysaďte. Nic jiného se stejně nedá dělat, leda je zbaštit ve velikém. Paličáky sázené na jaře narostou normálně, jen jsou trochu drobnější a vzhledem k posunuté vegetaci, déle vydrží při uskladnění.  Sklizeň bude v létě a stroužky z této sklizně na podzim sázejte. Já česnek zatím nikdy nemusel mořit, ale to záleží na vaší zkušenosti s vaší půdou. Léta používám k výsadbě svůj česnek bez obměny sadby a zatím bez degenerativních změn.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 106.146 (?), 18.2.2009 20:38

děkuji za odpovědi.jsem začínajicí pěstitel. Ještě by mně zajímalo jak je to z přihnojováním. mám možnost mít slepičí trus z hoblinami tak jak to použít.Dík všem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 16.190 (?), 26.2.2009 14:32

Slepičí trus je moc ostrý. Na česnek jej nedávat vůbec!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 27.2.2009 0:30

Deset kilo česneku je tedy pořádná porce a pěkné peníze. My ho taky sázíme asi tolik. Když už jste česnek nakoupil, neváhejte a jak budete moct zasázejte ho. Někdo moří, někdo ne. Já bych pro jistotu mořil. Je velice nebezpečné přinést si se sadbou půdní škůdce, které vám znehodnotí pozemek a kolik let nebudete moct třeba česnek pěstovat. Kdysi jsem kupoval sadbu ve šlechtitelské stanici a ženy, které mi ho navažovaly přidaly jako vzácnost několik kulatých palic, kterým říkaly "jediňáky" abych je zkusil. Vyplatilo se to. Z jediňáků vyrostly mnohem větší hlavy stroužků. Připomínám vylamovat květy hned jak se se ukážou nad listy. Ten česnek na jaře dejte do země. Vyrostou z něj jediňáky, nebo drobnější stroužky, ale uskladněný by vám v krátkém čase sám vyrašil a znehodnotil by se, že by nebyl ani na ty topinky.

Slepičí trus s hoblinami dejte do kompostu. K česneku se hodí po vzejití opatrně přihnojit ledkem vápenatým, nikoliv ledkem amonným s vápencem. Protože česnek potřebuje pro dobrý vzrůst dostatek síry, je možné hnojit síranem amonným. Jinak česnek se nehodí na čerstvě vyhnojený pozemek chlévskou mrvou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika