Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Semeníky sklizených kytek se víceméně nevyvíjejí a zůstavají pořád stejné. Semena v nich jsou, ale bílá nezralá. Tak se pokusím volně vymýšlet, co by se dalo zkusit v příští sezóně, aby to konečně dopadlo.

První idea je urychlit vývoj v jarní části sezóny. Kolem rovnodennosti přenést kytky dovnitř na okno a při pokojové teplotě nechat přes např duben. Pokud dovedu kytky ke kvetení v červnu, nebudu snad muset řešit, že je v září zima.

Druhá idea je rosení květů od protržení plachetky, ideálně s trochou hnojiva. To by mohlo pomoct výživě květů a semeníků

Třetí idea nebo spíš pokus by mohlo být využití biostimulantů. V poslední době je na toto téma spousta výzkumu se smíšenými výsledky. Příkladem by mohlo být rosení kytek rozpuštěným B-komplexem, extraktem z droždí nebo něčím dalším... kromě giberelinu, který už používám. kytkám to nejpíš neuškodí a pokud by to trochu pomohlo...

...Taky postřik odvarem z brambory. Vývar z brambor se používá v tkáňových kulturách pro obohacení media rostlinnými regulátory. Asi bude vhodné použít pěkně scvrklou bramboru připravenou k výsadbě, protože bude mít lepší poměr mezi ABA a giberelinem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika