Začnu tím, že pěstuji to co mi přišlo pod ruku a líbilo se mi to. Nevím co máte na mysli dobou a nevděčnou prací. Ty semena bych zkusil, ale nějak mi v tom brání tělo. Osobně, část česneku pěstuji z pacibulek a potřebná doba k vyprodukování např ruského česneku je dvě sezony. Pacibulky vysévám do širšího žlábku na husto. Když lehá nať, tak to podebírám motykou a dávám na síto s oky cca 6krát6 mm, proseji a dám sušit, sem tam to promnu a získám cibuky o průměru cca 7-8mm. V čase výsadby sázím do žlábku vytvořeného srdcovkou - motyka, na vzdátenost cca 5cm. Během sezony provádím dvě, max tři okopávky. Sklízím palice 3-4cm. Neni to sice velké, ale když uvážíte, že to má 4, sem tam dva a někdy pět stroužků, tak je to do kuchyně, přímo super věc a také získám velice parádní sadbu, ze které mohou být palice 6-7cm, které mají samozřejmě více stroužků.