Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V podstatě vždy sklízíte nať z dvouleté cibulky. Jde jen o to, že pokud sklidíte i poupátka/kvítka, tak se původní cibulka rozdělí na dceřiné, které přezimují a v dalším roce z nich vyrazí z každé 3 lístky a případně 1 poupátko. Když má málo dusíku, tak si jej vezme ze starších lístků. Pak se stane, že 1,2 a někdy všechny 3 lístky postupně od špičky žloutnou a zasychají. Střední tuhý květní stvol je zelený vždy i za cenu, že rostlina nemá sílu tvořit boční cibulky.

Botanický název je Pažitka pobřežní a z toho si krásně zapamatujete, že jí nejlépe vyhovuje půda podobná náplavům = jemný písek + organické kaly. Tedy lepší než kupovaný rašelinový substrát jí vyhovuje směs tříletého kompostu a jemného písku (takového, jaký mají děti nejraději v pískovišti). Dá se ale i pěstovat ve směsi prosáté staré vápenné omítky a granulovaných slepičáků.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika