Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Cibuloviny (rod Allium) obecně mají velmi krátkou klíčivost, některým jen za první zimu klesne o 50% a to co v létě sklidíte, musíte již napodzim či v zimně (v únoru) nasít tak, aby před vzestupem teploty půdy nad 5°C proběhla řádně vernalizace.

Nevýhodou ebay je, že dpředu nevíte, jak stará semínka vlastně objednáváte. Je proto lepší si vždy zjistit, kdy se daný druh cibuloviny sklízí a objednávku učinit 30 až 90 dní po termínu sklizně semen. Nekupovat nezbytně nejlevnější, u nejlevnějších je riziko, že se jedná o výprodej loňské neprodané produkce. Další věcí je neodkládat výsev, ale alespoň část ihned po dodání podrobit tzv. zkoušce klíčivosti. K tomu je dobré znát potřebné teploty a časy jednotlivých fází výsevu (bobtnání, stratifikace, vernalizace, klíčení, vzcházení,...).

Pokud by se Vám někdo pokusil přes Ebay prodat 8 let stará semínka Allium cepa jako jakýkoliv česnek, tak neriskuje reklamaci záměny (falšování) ale jen reklamaci či nadávky na neklíčivost.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika