Totální devastace živého plotu - kroucení listů

host - 176.18 (?) 
19.5.2010 22:47

Tak jsem si zadala "kroucení listů" a vylezlo mi všechno možné, nejvíce saví škůdci (pilatěnky, svilušky, roztoči), pak houbová onemocnění, fyziologické důvody - sucho, přemokření, nedostatek vápníku a nakonec i jednou viry. Asi bych to stříkla na škůdce (hlavně spodek listů), počkala, co to udělá a pokračovala dál. Že by to byl virus (naráz v takovém měřítku) je málo pravděpodobné.           Lída

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 220.250 (?), 24.5.2010 8:11

Zkroucení listů zobu ptačího způsobují mšice rodu Myzus ligustri, které na rostlinách přezimují ve formě vajíček. Larvy se z nich líhnou po vyrašení zobu a začínají sát na spodní straně mladých listů, které se charakteristicky svinují. Koncem května a v červnu se objevují okřídlení jedinci, kteří přelétají na okolní rostliny zobu. Na jiných rostlinách není tato mšice totiž schopná přežít. Ničení mšic na zobu spočívá v jarním postřiku ohrožených rostlin co nejdříve po vyrašení běžnými přípravky určenými k ničení mšic na okrasných rostlinách. ZPRÁVY LESNICKÉHO VÝZKUMU Na listech rodu Ligustrum se po napadení mšicemi Myzus ligustri (MOSLEY) objevují deformace - svinování a skvrnitost, po objevení kolonií mšic dutilky jasanové Prociphilus bumeliae (SCHR.) dochází ke zkrácení letorostů a řapíků listů (NIENHAUS, BUTIN, BOHMER 1998).

host - 55.153 (?), 30.5.2010 8:41

Na kroucení listů ptačího zobu mám vyzkoušený přípravek na hubení savého hmyzu KARATE. V této době je nejlepší živý plot zastřihnout a po postřiku vyraší již zdravé lístky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz