Ptačí zob - změna barvy listů

cvavra - (1) - 120.15 (?) 
12.8.2011 11:47, zobrazeno: 13083x

Dobrý den. Potřebuji poradit s ptačím zobem, který byl vysázen před třemi lety. Loni se začala měnit barva listů, které mění barvu až do stříbrna. Rostlina po té přestává růst. Na podzim jsem aplikoval Novozir-myslel jsem, že je to nějaká houba. Listy přes zimu a na jaře opadaly. Na jaře jsem aplikoval Dithane a vše vypadalo OK. Nyní však listy začali zase měnit barvu. Tvar zůstává stejný a spodek listů vypadá normálně. Děkuji za radu.

Napadené listy
Napadené listy

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 177.190 (?), 30.8.2011 10:35

Dobrý den, s podobným problémem bojuji už 3 roky. Po tom, co listy zestříbrněly, začaly konce větviček usychat, až keř napůl opadal. Nevím, jestli je to stejný problém jako ten Váš. Vyzkoušela jsem všechno, proti plísni, proti škůdcům,. Jeden zahradník mi řekl, že je to od sluníčka, druhý, že to vypadá na plíseň,... Až v jednom zahradnictví mi prodali prostředek proti sviluškám. V keřích totiž byly i pavučiny. No a letos to konečně vypadá, že jsem vyhrála. Keře, které jsem chtěla již vykopat jsou krásně obrostlé, mají pěknou barvu, sem tam ještě uschne nějaký ten lístek, ale těď je postříkám ještě jednou a snad to bude dobré. Lenka

host - 120.15 (?), 30.8.2011 19:24

Dobrý den, děkuji za radu, keře vypadají tak jak je popisujete. Zkusil jsem po různých aplikacích protiplísňových prostředků take přípravek proti savým a žravým škůdcům a keře po třech týdnech vypadají lépe a docela dobře obrazily, snad to bude ono. Děkuji Slávek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz