černání větviček Thuja occidentalis smaragd



AjaVan - (2) 
4.9.2006 10:05, zobrazeno: 30038x
Ahoj. Mám cca 50 cm velké Thuja occidentalis smaragd, které jsem vysadila vloni na podzim. Jedna mi teď začala černat od větviček a pomalu už chytají u jehličí. Nevím si rady. Živin by měly mít dost, jelikož jsem je 3x za léto hnojila cereritem v kuličkách. 
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
AjaVan - (2), 3.10.2006 11:08
Tak si sama odpovídám. :)) Nejspíš mi na ně čůrá náš pejsek, takže proto černají. :))
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 152.32 (?), 9.7.2007 21:42
Je to plíseň, zkuste postřik proti plísním....
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 204.208 (?), 9.7.2007 22:12

Pokud Vám pejsek počůrá thůjku, tak zrezne a né zčerná. Už se mi to stalo, - když byli naši psi mladí, tak očůrávali všechny thůjky i stromky. Časem jsem je to odnaučila. Pokud jsem to zjistila hned, tak jsem vždy opláchla celou thůji vodou. Ale na některých thůjích jsem to nezjistila hned a po několika týdnech začaly mít některé větvičky rezavé. Tak jsem všechna zrezavělá místa ostříhala a thůjky rostou vesele dál. Jen mají zajímavé tvary... Přikláním se tedy k tomu, že se jedná o nějakou plíseň. Asi bych volila postřik sulkou, nebo kuprikolem? Co vy na to pane Vysloužil? Zdraví - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 207.24 (?), 10.7.2007 7:24
Dobrý den. Jen se trošku připojím. Viděl jsem desítky jehličnanů, k nimž chodili pejsci. Poškození jehlic je naprosto jednoznačné a to Vám potvrdí každý sadovník. Je to typické černé zbarvení, samozřejmě ve spodní části. Nedá se barevně s ničím zaměnit, jak je to průkazné. Je zajímavé, že se prý nejlíp proti psovi osvědčil ocet. To mi tvrdila jedna paní právnička, které jsem dělal zahradu a která vyzkoušela vše možné i nemožné. Na je začala používat, měla zahradu hodně zdevastovanou, včetně jmenovaných Smaragdů. Hodně úspěchů Vám přeje Stanislaw:-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 166.96 (?), 21.9.2007 1:14
Potvrzuji slova v tomto příspěvvku :) Příznakem u jehličnanů je zčernání jehlic. Pomůže podstrčit pejskovi náhradní objekt k očůrávání. Poslouží vysoké kameny usazené jako "patníky", a to těsně před označkované jehličnany.  S pozdravem M
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 72.12 (?), 27.9.2007 12:34
Co takový nedostatek hořčíku použijte Hořkou sůl. jiřina
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 134.133 (?), 21.4.2008 12:19

Mám stejný problém s černáním větviček, ale žádného psa nemám. Zkoušel jsem postřik Kuprikolem zcela bez úspěchu. Pravidelně přihnojuji Kristalonem pro konifery. Černé větvičky vystřihávám. Prosím o radu, než mi z nich zbydou jenom vyholené kmínky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.108 (?), 6.7.2008 18:03

Jen malá reakce na tohle téma. Máme asi kolem 60 kusů těchto tůjí, koupili jsme na podzim loni v PLR v kontejnérech. Byly maličké sotva 30cm. Zasadili jsme je kolem plotu během dvou dnů co jsme je dovezli, samozřejmě textilie + mulč. kůra. Tůjky nám přes celou zimu a tohle jaro rostli sotva po milimetru za měsíc, byly ale stále stejně pěkné, sitě zelené, bez známek čehokoli nepřirozeného. Na jaře jsme je ale začli hnojit holubím trusem, je to hotový zázrak v oblasti hnojiv. Teď hnojíme tímto marasem asi jednou týdně, kromě těchto tůji tímto marasem zaléváme také všechny čtyři rybízy co máme (dva černé+ dva červené, jeden červený byl od jara uschlý a bez známek života, už jsme jej chtěli párkrát vykopat a vyhodit ale nějak se na to nedostal čas a najednou z ničeho nic se i tento rybíz rozjel) Dále tímto holubincem hnojíme taktéž dvě kanadské borůvky zasazené na jaře a všechny koniféry za domem, jo a ještě taky feferony. Je to hotový zázrak skutečně a nestojí to ani korunu, stačí prolést nějakou půdu a něco nasbírat, potom tento maras namočit do vody, nejlépe nějaký sud co jde uzavírat a nechat venku na slunci, občas promíchat, ale upozornuji na pecku která vás nemine po otevírání, chce to vždycky odklopit víko a rychle utéct stranou, za pár minut promíchat a můžete začít hnojit. Na samém založení hnojiva je dobré počkat tak tři týdny než to začne kvasit, jak jsem psal občas promíchat. Doporučené dávkování tak 250-300 ml trusu na 10litrů vody, promíchat a zalévat. Když hnojivo v sudu postupně odebíráte, stačí dolévat čistou vodu a občas přihodit malou lopatku suchého trusu ať to má stále stejné grady. Závěrem rada: nehnojte nic doma! Jen v exteriéru! Ten smrad by doma za to nestál, venku jej ale po zaléti a zavření sudu už necítíte a skutečně, všemu se daří jako hrom, neskutečná věc, ještě jsem si vzpoměl na jeden kaktus co vypadal hrozně, manželka jej už chtěla vyhodit a já jsem jej párkrát tímto venku zalél a spravil se neskutečně! Taky jsem vyzkoušel v jednom pruhu hlíny kde jsme zasadili jetel zalét polovinu tímto hnojivem a zbytek jen čistou vodou, za 14 dní byla ta polovina zajetelená kdežto ta druhá ještě nikoli, až daleko později se taky postupně zatáhla. Sláva holubům, teda alespon za tento dar, jinak to jsou pěkné potvory! o:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 213.246 (?), 9.6.2009 14:39

Dobrý den,

já jsem naopak přesvědčena, že se jedná o houbovou chorobu, která je u thůjí dost běžná. Takže použijte chem přípravek DITHANE (koupíte v hobby marketech). Musí se aplikovat tak asi 3x po 14 dněch. Černé větvičky je nejlepší ostříhat, aby se nákaza nešířila dál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika