Františka - Stříbrný Zahrádkář (164) - 176.163 (?),10.3.2013 11:32
Buxus je celkem nenáročný na pěstování. Pokud chcete hnojit tak nejlepší jsou hnojiva na stálezelené rostliny, ale spokojí se s dobře vyzrálým kompostem. Sestřihněte jej poprvé asi v dubnu platím čím častěji je sestřiháván tim lépe zahušťuje. Sestřiháváme od dubnado září pokud rostlinu tvarujete je možné každé 4 týdny, ale jinak stačí 2-3 krát doroka. Zálivku nevyžaduje pouze čerstvě vysazené nebo když je velké sucho větší dávku vody, zalít ho můžete i teď předtím než bude mrznout. Nemá pouze rád stanoviště s celodenním slunečním úpalem, pak dochází v zimě k popálení listů.
Františka - Stříbrný Zahrádkář (164) - 176.163 (?),10.3.2013 12:11
Já bych ho zkusila na jaře sestřihat a možná obrazí. Mě se podařilo takhle zachránit buxus vyhozený i s nádobou taky byl spálený od slunce první rok moc nevypadal, ale protože dobře obrazil tak jsem ho nechala a dneska by nikdo nepoznal jak chudinka vypadal. Buxus má velkou regenerační schopnost.
Po zimě se určitě spraví.Přihnojit jej můžete, ale zalévat, to bych ho nezaléval ani omylem.Je zamulčováno, takže jej zalévat můžete třeba když v horku nebude pomalu měsíc pršet.P