Nenadálé opadávání lístků fíkusu Benjamin

Dasule - (1) - 24.59 (?) 
30.6.2009 9:48, zobrazeno: 22289x
Mám již mnoho let Fíkus Benjamin, který je vzrůstem vyšší než já a mám obavu, že nevydrží. Začaly mu po přesazení do velkého květináče opadávat lístky a "pláče". Prosím, poraďte, co s tím. Mnohokrát děkuji, záleží mi na něm.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 120.111 (?), 3.8.2009 7:39

Měla jsem stejný problém. Květinu jsem dostala od známé a po přestěhování jsem nestačila sbírat opadné lístky. Na jaře jsem ji vystěhovala ven, že ji dám ještě šanci, a vyplatilo se. Celá obrostla!

host - 129.10 (?), 23.11.2009 15:11

V listopadu ho ven dát nemůžu, to by zmrznul. Mám už kolikátý fikus benjaminek za sebou a všichni dopadly stejně, ať dělám, co dělám. Mám ho v pokoji, v ložnici, v kuchyni. někdy ho nepřesadím z krámu, jindy ho přesadím, žalévám hodně, zalévám málo, zkrátka a´t dělám co dělám, vždycky dopadne tak, že celý opadá a je holý bez lístku. Můžete mi prosím poradit? Máte s něčím podobným zkušenost?

Děkuju

Jao - (28) - 151.158 (?), 23.11.2009 23:04

Padanie listov z benjamina sa vzdy zacalo s vykurovacou sezonou. Uz niekolko rokov v miestnosti zvysujem vlhkost vykonnym zvlhcovacom a listy padaju minimalne.

Vesnický zahradník - (3) - 7.142 (?), 25.1.2010 16:41

Ficus benjamina je vzkutku nádherná pokojová květina a po dodržení určitých pravidel vydrží v plné kráse po mnoho let. Měl už jsem několik rostlin tohoto druhu ale vzhledem k jeho velikosti jsem si nechal jen jeden a ten už mám 10let. U fíkusu jsou důležité zejména dvě věci. A to sice voda a světlo. Pokud jste měla fíkus vždy na nějakém temném místě tak se ani nedivím že Vám pošel. V zimě je velmi důležité vyvarovat se studenému průvanu při větrání. Pokud je fíkus u okna kterým se často větrá a ledový vzduch jde přímo na kořeny pak stačí jednou zalít moc a fíkus odumře. Vyzkoušejte najít pro fíkus světlé místo poblíž okna, kde není průvan a ani nesálá horký vzduch z ůstředního topení a buďte opatrná se zálivkou.Zde platí že méně je někdy více!

host - 66.147 (?), 18.5.2012 17:56

Ficus benjamina je vlastně keřovitá rostlina, zálivka je lépe častější, ale nepřelívat, dlouholetý rozvětvený druh tohoto ficusu mě právě proto po letech uhynul.Navíc vzduch je v bytech suchý, věřím,že jak se zde uvádí je důležité zvýšit vlhkost.Tento bohatě větvený keř, dorůstající v Indii a Malajsku výšky až 6 m.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika