Dracena usychá i hnije



Stránky: 1,  2   
jajack - (4) - 144.227 (?) 
29.8.2010 11:59, zobrazeno: 61932x

Dobrý den, koupila jsem si před několika měsíci dracenu (nevím přesně druh, ale má zelené listy s červenými okraji). V zahradnictví, kde jsem ji koupila mi poradili, abych ji doma hned přesadila, doporučili mi velikost květináče i zeminu a poradili jak na to. Přesně podle jejich návodu jsem se tedy o kytku starala, asi po dvou týdnech co jsem jí měla doma se jí zcvrknul kmínek, ale výhonky co měla se stále vytahovaly do výšky. Pak najednou jeden výhonek od listů začal uhnívat, přesto, že zemina byla suchá, tak jsem ho odstranila. Teď začal to samé dělat druhý výhonek, ale další dva jsou naprosto v pořádku, listy na nich jsou pevné a výhonky dál rostou. Přikládám fotografie a prosím netušíte co se s tou zatracenou kytkou děje?? Děkuji.

dracena usychá a hnije
dracena usychá a hnije
dracena usychá a hnije
dracena usychá a hnije
dracena usychá a hnije
dracena usychá a hnije
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 29.8.2010 13:48

Budete asi tvrdit, že zaléváte málo, ale toto je důsledek přelití. A má ráda rosení, ty zaschlé špičky listů svědčí o tom, že ji nerosíte. Pěkně do vany postavit postříkat 1x týdně a nějaká přijde i do květináče a není třeba ji nijak víc přelévat. Při rosení to stačí. A nyní na zimu zálivku omezte.Zkusila bych ji pěstovat dál, mám ji již asi 7-8 let ale toto se mi nestalo.Je to dracaena Marginata.

dracaena marginata
dracaena marginata
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jajack - (4) - 144.227 (?), 29.8.2010 21:05

Zalévám ji jednou týdně, možná je to na ni hodně, zkusím to podle Vaší rady. Zemina v květináči se mi zdála být docela suchá, trošku jsem jí odhrabala, abych se přesvědčila, asi je dost mokrá vespod, kam jsem se nedostala. Teď tedy zálivku omezím a budu jí po čase jen rosit. Děkuji za radu, snad se mi podaří ji zachránit

Ještě by mě zajímalo, co udělat s tím polouhnilím výhonkem? Mám jej zřejmě odříznout až u kmínku?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 29.8.2010 21:58

Odstraňte ho a zkuste ji vyklopit jestli ji nezahnívají kořeny a hniloba se nešíří od kořenů. Je to opravdu divné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 123.86 (?), 29.8.2010 22:34

Nejsem žádný odborník, ale kdysi se mi to také stalo. Koupila jsem si asi před 15 lety 3 kmínky v jednom květináči. Byly nádherné, ale po mé několikaměsíční péči jedna rostlina uhynula. Bohužel vypadala stejně jako ta vaše. Opravdu uhnila. Po radě zahradnice, jsem ostatní dvě přesadila do klasického hliněného květináče, který nasakuje přebytečnou vlhkost. Zalévám je opravdu málo a dnes po 15 letech mají přes dva metry a jsou stále nádherné. Lenka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 152.20 (?), 30.8.2010 11:12

Podle fotky se zdá, že dracéna je v hliněném květináči. No mám v práci docela vzrostlou dracénu "zděděnou" po předchůdkyni (spíš jen odhaduju, že deset let starou, možná i víc) v hranatém plastovém černém květináči a .
Je docela možné že byla poškozena už z obchodu. Běžně se říká že kytky z hypermarketůp nejsou nic-moc . Jarka*

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 30.8.2010 16:08

Jarko máte pravdu, kytky ze supermarketů nebrat!!!

Jenže lidi láká ta cena. Je nízká jen proto, že kvalita je hrozná, chodila jsem jeden čas na brigádu a viděla jsem to tam a srdce mi krvácelo.Ta péče spíš NEpéče je hrozná, prostě se vyveze vozík a dokud se neprodají tak to tam stojí, někdo přijde nalije vodu radši víc a je mu jedno, jak která vodu potřebuje. No prostě kytičky málokdy mají šanci na přežití. I když se pak o ně doma snažíme starat -mají "podlomené zdraví".Takže, najděte si dobré květinářství a tam choďte, jako ke své kadeřnici a uvidíte jak vás bude vždy květinářka vítat a vždy u ní dobře vyberete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 61.253 (?), 30.9.2010 15:03

Dobrý den,

přesně toto se mi také stalo s Dracenou z Obi... nezalévala jsem jí téměř vůbec, ale přesto květina uhnila, což prostě nechápu... A musím se také trošku zastat těch supermarketů, protože já odtamtud mám již asi 6 květinu (za pár fufňů) a nádherně se jim daří. Od Hebe, přes Calatheu až po Krotony různých druhů :) Možná jsem měla zrovna štěstí, ale jsou nádherné... Myslím, že je to téměř vždy o štěstí... I květiny z "kvalitních" obchodů specializujících se pouze na květiny, né žádné traktorky k tomu a tak, vám mohou uhnít a né vaší péčí.. Hodně zdaru při dalším nákupu a následném úspěšném pěstování :) M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
jajack - (4) - 194.96 (?), 1.9.2010 12:38

vyklopila jsem, kořeny byly úplně vysušný - žádná známka hniloby :(

jinak kytka je v kameninovým květináči, doporučila mi ho paní v zahradnictví a koupila jsem ji sice v OBI, ale v zahrádkářské sekci nebo jak to mám nazvat :) zrovna v tom našem mi přijde, že se o ty kytky starají opravdu odborníci a mají tam požadovaný podmínky, taky se jim tam podle toho daří...

každopádně ta moje draceana je v posledním tažení, už vysychá (nebo hnije) další výhon :(i když jsem ji ještě nezalila :(  vůbec té mojí kytce nerozumím, zkusím zajít do zahradnictví a vybrat novou, snad se do třetice konečně podaří :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 1.9.2010 13:50

Asi bych ji vzala a zanesla tam kde jste ji koupila a ukázala jim to, když se dobře starají, tak by vám měli říct, co to zapříčinilo. Dobré pořízení.Možná když na ně uděláte smutné oči tak Vám dají náhradou jinou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika