Australský kaštan - schnoucí listy, hmyz v zemině

host - 69.151 (?) 
25.4.2012 12:19, zobrazeno: 10186x

Dobrý den,

velmi prosím o radu, jak uzdravit rostlinu Australského kaštanu. Po roce, co měla rostlina stále zelené zdravé listy, jí cca již 14 dní listy usichají specifickým způsobem - malé skvrnky uvnitř listů, na okrajích i na špičce listů. Objevují se fleky blednoucí barvy až do úplného uschnutí tohoto místa: viz fotografie.

Na povrchu zeminy jsem našla mnoho malinkého hmyzu, leskne se do stříbrna, ze zeminy také vykouklo pohybující se tělo bílé larvy. Na listech a stoncích žádný hmyz nenacházím. Hmyz nevzlétá.  Byl nashromážděn v uschlém plodu, z kterého stonky vyrostly.

Poraďte mi prosím, jak mám dále postupovat. Děkuji!

listy australského kaštanu
listy australského kaštanu

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 5.56 (?), 14.5.2012 13:38

Dobrý den,

tento problém jsem měla taky, nedozvěděla jsem se, co je to za škůdce, ale tam, kde byly na větvičkách suché listy, tak jsem ostříhala celé větvičky a rostlinu jsem celou vyndala z květináče, vymáchala ve vodě, aby na kořenech nezůstala žádná hlína (přidala jsem do vody trochu jaru a levný parfém s alkoholem, doufala jsem, že to pomůže), potom jsem rostlinu ještě pořádně osprchovala a zasadila do čisté hlíny ze zahrady(nejlepší je krtinec). Už je to asi půl roku a zatím je klid. Doufám, že Vám moje rada bude aspoň trochu nápomocná.

Přeji hezký den

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika