Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ke každému listu přísluší u PH jeden pupen, z něhož vyroste květní stonek. Protože však ještě pod prvním květem jsou na stonku další spící pupeny, může se při dobré péči stát, že se jednoduchý květní stonek rozvětví a zakvete opakovaně (remontuje). Pokud však v době odkvétání uděláte pěstitelskou chybu, tak se rostlina zbaví postupně nadbytečných stonků postupně od nejstaršího. Takovou chybou je nejčastěji přelití. Odkvétání je totiž mylně interpretováno jako vadnutí a nezkušený pěstitel prostě pár kořenů utopí (ty v substrátu). Pokud navíc dojde k poškození rosných/vzdušných kořenů, pak většinou uschnou všechny květní stonky a začnou vadnout i listy.

Mnozí pěstitelé si neuvědomují, že PH je orchideou epifitní a nikoliv bahenní/mokřadní. Tj. na přirozeném stanovišti každý týden několikrát zaprší, ale voda co nenasákne do borky stromů odteče. Je tak potřeba zalévat podobně. Celý květník na 15-20 minut namočit do dešťové vody (nebo výluhu z rašeliny). pak nechat okapat a dokud substrát nevyschne (posuzujeme potěžkáním), zálivku neopakujeme. Voskový povlak na listech PH mu umožňuje, že vydrží třeba týden bez zálivky. Toho například využívá TESCO a pokud naveze na plac v akci plně zalité rostliny, tak je prvních 14 dní nikdo nezalévá. Pak je většinou dají do slevy, místo aby se obtěžovali zalitím. Takže pak můžete koupit rostlinu až tři týdny nezalévanou a ještě vypadá dobře. Horší je to mít PH nakoupený někde z Hornbachu, kde ji příliš zalévají a mají ji v průvanu u dveří.

Tedy zkuste vydržet, protože pokud nyní odkvetla, tak udrží-li se výhon zelený na vyšší výšku než jsou kolínka s pupeny, tak se vám v dubnu rozvětví a v květnu začne kvést. Suché nezezelaná - to můžete z estetických důvodů odstřihnout. Další výhon z nového pupenu u listu Vám vyraší až se Vám podaří dopěstovat další list.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika