nektarinky

host - 50.44 (?) 
16.4.2007 19:51
S nektarinkou mám takovou zkušenost, že jestli broskve napadají vosy, nektarinky jsou v tomto ohledu na tom daleko hůř, takže jsem je raději přestal pěstovat. safrataz@centrum.cz

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 156.224 (?), 31.8.2009 21:01

S napadáním nektarinek máte pravdu.Mám dvě odlišné odrůdy, asi s měsíčím rozdílem dozrávání a obě, jakmile nektarinky byly již v obdobíé sklizně, napadly vosy a nektarinky pak začaly velmi rychle hnít.Musel jsem je otrhat, protřídit,bylo to již asi pozdě, i pak rychle hnily.Proto chci zkusit je příští rok částačně otrhat již o něco dříve, než je vosy objeví a napíchnou.

host - 156.224 (?), 6.6.2009 20:50

Bydlím v Kroměříži a mám v městské zástavbě u domu dvě rozdílné nektarinky, které mi jedna školka prodala omylem místo broskví..Předtím jsem tam měl několik let dvě broskve R.H.Mám osobní několikaletou zkušenost, že pokud se broskvě nebo nektarinky nepostříkají v době PŘED rozpukem listových pupenů, dostane se plísen do tvořícího se listového pletiva a v době, kdy jsou již listy rozvinuté je stříkání prakticky neúčinné.Otrhání napadených listů to řeší jen částečně.Proto raději postřik provádím několikrát po sobě /v únoru-březen, jakmile je teplota okolo 5-7stupnů/ a nemám s tkadeřavostí prakticky žádné problémy.Používám střídavě SILLIT, DELAN.Pokud jsem postřk neprováděl, měk jsem pravidelně
broskvě napadány kadeřavostí, strom byl odlistěn a úroda velmi nekvalitní a nízka.Úrodu nektarinek mívám každoročně velkou, nektarinky nádherné.

Ing.Zelinka

host - 225.24 (?), 20.6.2009 18:26

Pane Ing.Zelinka.Já jsem dnes to je 20.6.2009,stříkal-SILLITEM.Na přirůstajících vetvičkách, kde se tvořily listy a zakrucovaly se do ruličky se ukázaly mšice.A Je to -O.K.-...Ten roztok jsem udělal slabý/na postřik/.To proto že již nektarinka má plody. Ničeho se nebojte.-Boris.

host - 156.224 (?), 31.8.2009 21:10

Já mám zkušenost, že jakmile se na nektarinkách objeví zkroucené listy a nebyl předtím žádný postřik, dopadne to se stromkem v daném roce obvykle špatně.Otrháním listu se sice částečně vzpamatuje, ale je po úrodě.Proto každoročně PŘED rašením listových pupenů OPAKOVANĚ
provádím při teplotě asi 4-7st.postřik Sillitem nebo Delanem a nemám žádný problém.Občas se objeví na koncích mladých větviček zkroucené listy, ale to je následkem mšic, které tam "pěstují" mravenci.Ty po zjištění ihned likviduji
postřikem proti bodavým a savým škůtcům nebo je otrhám a vyhodím listy do popelnice.Nektärinky mívám výstavní, ale problém je s vosami a včelami, které je při dozrávání napadají.Nevím zatím, jak na ně.

Ing.Zelinka

host - 115.166 (?), 15.3.2016 15:21

Dobrý den stačí zavěsit na větvíčky platovou lahev se štávou třeba 4 ks a vosy do ní nalítají

host - 248.181 (?), 15.3.2016 21:06

Ne se šťávou, ale se zbytkem piva... Ve šťávě se utopí i včely, ale pivo je neláká.

host - 170.20 (?), 8.5.2007 17:03

Dobrý den. Chci se zeptat postříkalsem nektarinku proti mšicím (CALYPSO 480SC) a asi za cca 5 min byla silná přehánka. Musím postřik opakovat?

M.Amihaesei - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188), 8.5.2007 19:50
Přeháňka přišla brzy, já bych doporučil pro jistotu opakovat postřik.

host - 170.20 (?), 8.5.2007 20:32
Děkuji tak teda budu opakovat. A  kdyby náhodou jaká je tam prosím vás časová lhůta (ochranná) před deštěm? Děkuji
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz