Lze zavařovat broskve i s peckami?



host - 64.22 (?) 
21.7.2018 16:05, zobrazeno: 4984x

Prosím o radu, zda lze zavařovat broskve i s peckami, a zda to není pak jedovaté. Mám velmi malé broskve a nejdou odpeckovat. Předem děkuji Dana

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 21.7.2018 16:14

Samozřejmě to jde. Jedovaté nebudou. Otázkou je, jestli je kompotování ideální způsob zpracování takovýchto plodů

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 245.57 (?), 21.7.2018 17:02

V čem byste je zavařovala? Kolik by se jich do sklenice vešlo?  Nedovedu si to představit. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.103 (?), 21.7.2018 17:32

zavařovat jdou bez problémů, kompot jedovatý pak není. Umím si představit, že po nedostatečné probírce je na stromě spousta menších a malých plodů, které zdaleka nejsou tak atraktivní na přímou konzumaci a tak paní tazatelka uvažuje o zavaření. V zimě se kompoty budou hodit. Zavařování zdar!  Walter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 158.187 (?), 21.7.2018 17:40
Letos je mam vsechny dost velke. V lonskem roce se mi na jedne zahrade urodily mensi v dusledu nedostatku vody. Uvaril jsem je rychle s trochou vody a cukru, nalil do sklenic a zavickoval. Neni to standardni postup, ale mi to docela chutna. Neotravil jsem se a ani jsem v tom nevidel riziko. Taky je nekdy zmrazim i s peckami, kdyz neni cas a nechci je vyhodit. Davam je pak do jogurtu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 64.22 (?), 21.7.2018 18:19

Děkuji za rady. Jsou velké asi jako pingpongový míček. Nenapadá mne nic jiného, než kompot. Dana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.187 (?), 21.7.2018 21:18

Obecně při zavařování celých kulatých plodů máte ve sklenici málo dužiny, hodně "sirupu" (nálevu) a prostorově zbytečné pecky. Osobně bych raději volil variantu, že je spařím, oloupu slupku a pak okrájím z pecky. Vzniklá koktejlová směs je atraktivnější, než celé plody v láku. Ono to jen posouvá problém odpeckování z doby sklizně na dobu konzumace... a kompotovaná koule se odpeckovává obtížněji než ta dosud čerstvá.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika