Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Možné je obojí. Necháte-li semenáček růst, tak až zaplodí ( u brosví - i semenáčů je to poměrně brzy), plody budou podobné, ale nikoli stejné jako původní odrůda (nemusejí být ani žlutomasé),obvykle o něco horší kvality než mateřská. Naočkujete-li je, budou plody stejné,jako ze stromu,z nějž je bráno očko.
Rozdělil bych to asi takto.
Pokud se vce Vašem kraji broskvím daří, kupte si raději stromek na ověřené selektované podnoži -je to rychlejší a výsledek je zaručený
Jestli zahradničíte v oblasti,kde se broskve hojně nepěstují, můžete pěstovat semenáček - je reálná šance, že bude o něco vitálnějí než štěpovanec, zejména, pokud jej nebudete přesazovat. Horší kvalitu plodů ráda oželíte, stačí, že budou  vůbec nějaké.
 Naočkovat broskev na semenáček můžete taky. Je ovšem otázkou, jak kvalitní podnoží semenáček bude. Skoré odrůdy se příiliš nedoporučují. Jestli byste musela po naočkování stromek přesadit, pak nevidím výhodu oproti koupi vybrané odrůdy. Snad úspora peněz za stromek,na druhé straně ztráta 1 - 2 let a podnož nejistých vlastností.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika