Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máte naprostou pravdu a máte dokonce stejné podmínky na své zahradě jako já. Broskvoně pěstované přímo ze semen mají své nesporné výhody, ostatně proto je taky zahrádkáři vysévají.
   Já jsem svůj názor formuloval spíš filozoficky. Představte si, že  navštívíte přítele na jeho zahradě a on  Vám nabídne mimořádné jablko, hrušku, slivoň, které získal jako novinku, přivezl z ciziny nebo dokonce sám vyšlechtil. Budete-li mít štěstí, obdržíte roub, případně si půjdete onu oceněnou odrůdu koupit. Tak vzniklo mnoho klasických odrůd, díky tomu dnes každý pěstuje nádherná jablka a většina z nás může zkoušet odolné rezistenty. Ovšem pochlubí-li se Vám přítel broskví, jejíž kvality tkví především v její pravokořenosti, je pro Vás a pro celou zahradnickou veřejnost bezcenná. Dokonce, vzhledem ke krátkověkosti broskví, ji brzy nebude mít ani přítel sám. V procesu hledání lepších broskví je to přešlapování na místě. 
   Věřím, že je jen otázkou času, kdy se podaří vyšlechtit  broskvoně s takou genetickou výbavou, že zaplodí i v našich mrazových kotlinách. Dnešní technologie včetně vývoje mezidruhových kříženců peckovin to snad umožní.
   Odborná literatura by měla být nositelem jakési vize. Všichni víme, že pokouší-li se o nás chřipka, pomáhá vykloktat a spolknout pár doušků slivovice a pak se vypotit na zdravém těle. V učebnici infekčího lékařství se o tom ale nepíše.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika