Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

   V chladných podmínkách jedním slovem - bídně. Zatímco meruňky jsou v plném květu, včely na ně vzdor chladnému a větrnému počasí létají, broskvoně ukazují nesměle růžová poupátka. Přesněji řečeno: měly by ukazovat. Zimní mrazy pod 20 st způsobily, že většina květních pupenů - zejména z nižších a skloněných větví - odpadává jako suché drobky.
   Jak si stojí jednotlivé odrůdy?
1 Všechny květní pupeny komplet vymrzlé: Fairhaven, Cresthaven, Sunhaven, Venus, Earliglo
2. Sem tam růžové poupátko - při shodě příznivých okolností by mohly stromy přinést pár plodů na ochutnání - Harbrite, Earliglo, plochá Little Pinoccio
3. Umrzlých cca 95 - 99% pupenů, ale i ten zbytek -  ukazují se poupata v počtu desítek - by teoreticky mohl přinést jakous takous úrodu - Modřinka, Michaela, Krasava, Redhaven, Harbinger, ploché Sugar baby, Pantao.
4. Umrzlá sice většina pupenů - 90%. Ty zbylé, když rozkvetou, ale stačí zabarvit strom do růžova - Favorita Morettini 3.
I ty pupeny, které úplně nevymrzly jsou při rozkvétání deformované, takže jestli budou funkční, je ve hvězdách.
     Vidím překvapivý rozdíl mezi kalamitním postižení květních pupenů broskvoní a zcela netknutými pupeny meruněk.Co napáchají mrazíky očekávané v příštím týdnu ovšem nevíme,

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika