Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím pán Hlavatý

        pokúsim sa byť stručný, aj tak ako som si všimol, nie všetko čo napíšem je správne pochopené alebo brané do úvahy. V každom prípade nikomu nevnucujem svoj náozr, len tu prezentujem svoje skúsenosti. A koniec koncov vždy je tu možnosť že sa mýlim ja.

Čo sa týka organických fungicídov na ochranu proti kučeravosti, tak si stojím za svojím tvrdením. Skúšal som ich účinnosť na vybraných stromoch rôznych odrôd a mal som možnosť ich porovnať s kontrolnou skupinou stromov bez tejto ochrany.

To že klimatické a iné podmienky sú od lokality k lokalite iné to je prava. Ale to nemení nič na tom že stačí jeden postrek meďnatými fungicídmi ktorý je aplikovaný v správnom termíne. Tvrdím to preto, lebo ak je urobený správne, tak jeho pôsobenie je také, že predchádzajúce postreky meďou neboli potrebné a nasledujúce (meďou) už nie je možné urobiť z dôvodu pokročilosti rašenia.

Pravdaže každý rok je iný. Sú roky kedy nemajú infikované broskyne kučeravosťou ani záhradkári ktorí proti kučeravosti nestriekajú. A zase sú aj roky kedy je infekčný tlak taký veľký že niektoré citlivé odrody sú napadnuté kučeravosťou napriek správnej chemickej ochrane.

Tá diplomovka nie je presvedčivý argument, to musíte uznať aj sám a aj každý trochu súdnejší človek.

Zhrniem to tak, že moja skúsenosť s organickými fungicídmi proti kučeravosti nie je dobrá. Je možné že niekto má inú skúsenosť. Veď je bezpočet možností ich výberu a spôsobu aplikácie. A tá nešťastná meď? No bohužial je najúčinnejšia. Ale myslím že sa ňou zbytočne plytvá...

           s pozdravom

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika