Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

řešil jsem obdobné dilema (viz moje vlákno výsadba 5 broskvoní). Jsou zde jistě větší odborníci, ale přesto si dovolím reagovat. Do broskví jsem se zamiloval, napřed do jejich chuti, ale vysadil jsem sám až teď minulý rok, protože jsem si myslel, že mi v těžké zemi nepůjdou. Nějaké zkušenosti mám i z minula, pomáhal jsem mnoho let se sklizní několikaset stromů broskví strejdovi a pomáhal jsem i s výsadbou.

Takže, pokud chce dostupnou a osvědčenou klasiku, tak bych vsadil na v pořadí dle dozrávání: Favorita moretini, Redhaven, Cresthaven. Pokud máte místo poouze na jednu, tak Redhaven.

Pokud chcete experimentovat jako já, tak z hůře dostupných třeba bělomasá Benedicte nebo velmi ranný Sprincrest pozdní Symfonie.

Nevím, jakou máte půdu, ale jsem toho názoru, že zcela zásadní je podnož, pokud máte těžkou zem s vys. obsahem vápníku, úspěch může mít pouze broskvomandloń GF 677 nebo St. Julien, pokud velmi suchou, kamenitou tak opět GF 677 nebo ještě lépe mandloń. BSB nebo BVA spíše do dobrých půdních podmínek.

Z chemické ochrany je nejdůležitější postřik proti kadeřavosti na z. března, mě se např. podařilo zabránit kadeřavosti, ale stromi mě decimovala suchá skvrnitost.

Přeji úspěch

zdraví Karel z J. Moravy

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika