Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

pán Petr, už máte sklizeno?

Ja už mám po predčasnom zbere prvého a jediného plodu môjho nového stromčeku - lepšie povedané kríku, nektarinky Shraz.

Plod som musel predčasne odtrhnúť 30.6., lebo ho asi vtáci naďobli a mravce pokračovali a na tom mieste začal hniť. Už bol vyfarbený, ale ešte tvrdý, v stave ako zo supermárketu. Na druhý deň sme ho doma koštovali smileyešte by chcel odležať, ale dalo sa. Chuť OK, kyselinky aj nektarinkova aróma. 

Odroda vyzerá byť dobrá, chuťove vlastnosti vyhovujú, veľkosť plodov bude asi trošku menšia ale vyhovuje, potvrdzujem skorosť, bez chemickej ochrany tento rok slabá kučeravosť, múčnatka zatiaľ neni, rast OK-už má vyše 2 metrov (vyrástli dva výhony od zeme),  problémom bolo silné napadnutie voškami (ale tie boli teraz všade) a bude treba zabezpečiť ochranu pred škodcami v čase dozrievania

Stromček-krík som mal v zime chránený okolo priehľadnou plastovou vlnovkou a to by bolo OK cez štandardný priebeh zimy, ale tento rok prišiel najväčší mráz -17°C až vo februári, kedy boli už púčiky aj vďaka vlnovke popredu a tak mi tam ostalo len 5 kvetných pupeňov, ostatné zmrzli. Možno by paradoxne bez ochrany prežili. Ani na broskyni Radosť v skleníku nemám nič. Takže budúci rok bude bez vlnovky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika