Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zajimavý názor jsem zaznamenal na stránkách ČZS, autor: Ivan Dvořák 2008-04-19 20:40:03.Podotýkám, že vyzkoušeno takový postup nemám, ale za zveřejnění stojí.Co si o tom myslíte vy?


Ještě proti klejotoku už od výsadby. Pokud nejste někde v oblasti na vápencích, spraších, dejte pod stromek "srdce". Buď kus vápence, betonu, půl kýble omítky, hašeného vápna, mletého vápence. Asi 50-60 cm hluboko vysypte tu hmotu, dejte na to vrstvu 10-20 cm zeminy a teprve nad ni sázejte broskev, meruňku, třešeň, višeň, slivoň - prostě peckovinu. Broskev má "řídké dřevo" a prostupnou kůru. V rašení pomůže i obalení kmínku textilií a její vlhčení až do pořádného vyrašení, začátku růstu.
Broskev ostříhejte raději hned - podle toho, jestli budete chtít mít korunu s terminálem, nebo kotlovou. Mladičký stromek, pokud nemá založenou korunku vemte tvrdě, jako mladé jabloně. Jsem také zastánce poměru kořenů a nadzemní části 1:1. Broskev starší, v místě zakořeněná raší poměrně brzy, když ale nový stromek přinesete, má mít živé, nesvraštělé větévky, živé pupeny. Novému stromku to rašení bude trvat zdánlivě dlouho. Pupeny prorazí, ale pak jakoby čekají - do doby než se půda ohřeje na 10°C, až pak se kořeny probudí, začnou se hojit a růst, no a teprve potom začne více růst i vršek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika