Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nespokojenost: Zmrzly meruňkové květy? Ano, zmrzly. Přesto si nemyslím, že zde bylo -6°C, jelikož jsem odhadnul zhruba 60 plodů, možná i více. Nejvíce jich je na Bergeronu. Později rozkvétající odrůdy jako Leala, Lerosa, Lemeda na tom zdaleka nejsou tak dobře, jako právě Bergeron. Výpadek VP jsem očekával, ale od Karoly jsem si sliboval více. Je na tom úplně stejně jako VP.
U broskvoní nevyrašily tříletá Redwin a dvouletá Favorita. Že by byly tak málo odolné proti zimním mrazům? Těžko říct.
U slivoní usychá Topstar. Čačanská raná mě opět ukázala "dlouhý nos". Kdybych neviděl u velkopěstitele na nevelkých stromech její velké plody, tak bych ji už likvidoval. U broskvoní je velká nespokojenost s novými stromky koupenými na podzim. Neujaly se. Nepoučil jsem se, takže vyhozené peníze z okna.
Zklamalo i opětovné neopylení Rivanu. Vzdálenější Karešova na to zřejmě nestačí. Nedaleký Burlat rovněž tak.

Spokojenost: broskvoň Harbritte. Na to, jak byla obalena květy, není každoročně potřebná žádná probírka plodů. Na rozdíl třeba od Flaminga nebo Cresthavenu, které jich na sobě drží "mraky". Nejsilnější násadu má Krasava. Strom prosperuje senzačně, vedle stojící Redwin přitom zašel.
U slivoní překvapila slušná násada plodů u Těchobuzické, tak snad to udrží. Jelikož Prezident a Stanley měly obrovské množství květů (v koulích, jako třešně), nestříkal jsem je proti pilatce. Zdá se, že pilatka zaúřadovala až moc, ale hlavně Prezident nechci nadměrnými úrodami moc zatěžovat. Jinak je na všech stromech plodů dost, mimo Č.rané.
Letos jsem prováděl úplně první postřik proti květopasovi u jabloní, na menších stromcích s málo květy a na některých roubech. Pan Paľo ani pan Vysloužil mě za zvyšování chemické zátěže v prostředí jistě nepochválí, ale Kuky s panem Vinšálkem by mně rozumět mohli. Stříkal jsem už v březnu na konci těch teplých dnů, kdy jsem dokonce jednoho brouka po letech skutečně spozoroval. S výsledkem jsem velmi spokojen. Karate zabírá dobře.
U hrušní mně na Vonce všechny rouby přestaly růst. Strom je přijme, ale dále nerostou. Astra nepříjímá nic. Naopak na podzim zasazená Jizera mně roub Eriky přijala bez problémů.
U slivoní je na Toptaste sympatická bohatá plodnost, když už nic jiného. Chystám se také poprvé do boje s obaleči a strupovitostí peckovin, tak uvidíme.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika