Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono všechno souvisí se vším. Staří sadaři nevěděli nic o moniliovém úžehu a ani to nepotřebovali vědět, protože jeho projevy se téměř nevyskytovaly. Americké padlí angreštu nikdo neznal. Tyto houby jsem až do poloviny devadesátých let neznal také. A to jsem ještě před 25 lety měl plantáž angreštu Zlatý fík, který je obzvlášť náchylný. O monilii na keřích lísky nemohla být řeč . V minulosti jsem měl u zdi domu 4 keře révy. O potřebě chemické ochrany jsem nepotřeboval nic vědět, ostatní drobní pěstitelé také ne. Listy révy se mohly používat při nakládání okurek etc. etc.

Pěstitele zeleniny také nemuseli ošetřovat např. brukvovité proti houbám, ale nejen brukvovité. Dnes se bez Ortivy neobejdou.

Ještě před 22 lety hnojit pole fyziologicky kyselými hnojivy bylo málem trestným činem. Dnes se některé plodiny i zelenina musí přihnojovat sírou!

Ale o těchto jevech zde už bylo široce diskutováno.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika