Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Odpusťte, ale zmínka o tom, zda je názor "místný" či "nemístný" má opět podobu politické korektnosti.  Dobře jste definovala, že ekopotraviny jsou dražší při výkupu, nicméně afričan takto pěstující sice dostane o něco více peněz, ale rozhodně to bude procentuální zlomek toho, co zaplatíte Vy v obchodě s biopotravinami. (mezio producentem a Vámi bývá i více než šest prostředníků...) Takový je běh světa... Tlak, který jej nutí produkovat bio nevytváří rentabilitu, a paradoxně by pro něj bylo výhodnější pěstovat konvenčně, větší objem. Navíc takto (konvenčně) vyprodukované potraviny jsou dostupné cenově i pro domorodce, kteří sami nic nepěstují (na ty jste zapoměla..) 

Pokud by Afričané sáhli po rekombinantních potravinách (jako Asie), byli by na tom ještě lépe než při užití konvenční chemie. Dokáží vytvořit i významné přebytky, které by ale nemohli vyvážet do ekoteroristy  ideologicky zpracované Evropy, což by nebyl takový problém, protože USa a Asie podobným věcem nepodléhají. 

Omlouvám se, jsem pragmatik, vytvářet si názor i na zěmědělskou problematiku na základě informací, které mají charakter TEISTICKÝ a nikoli racionální je poněkud luxusní záležitost.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika