Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?)
8.4.2010 12:08
k původnímu dotazu... pokud máte chuť, čas a nemáte hryzce, hraboše,tak do toho, to co koupíte v super hyper se nedá moc jíst a kolikrát uvařit, aniž by se polovina nerozpadla a polovina syrová atd.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 183.242 (?), 8.4.2010 11:21

Máte stopro pravdu. Záleží na tom, co člověk považuje za vyplatí. Někdy je plus, a nejen u brambor, jen to, že víte, že není přechemizováno, že si utrhnete, vykopet, vezmete, ze zahrady nebo ze sklepa tehdy, když na to máte chuť, nemusíte myslet na to, nezapomenout koupit. Co se týče chuti je to vyplatí se, jasně. Ono, ve finále, kdybychom brali cenu osiv, sadby, hnojiv, postřiků, pohonoch hmot, hodin strávených a výsledk vždy nejistý, by se nevyplatilo pěstovat vůbec nic. U brambor, na poli ne přímo ve velkém, nemusí být ani na přežití, stačí, když se vrátí to, co jste museli vložit (nemyslím práci). Tak to vidím já. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Fíček - (15) - 168.21 (?), 8.4.2010 12:05

Má skleník (polykarbonát) vic jak za 25 000, a myslíte, že se mi to někdy vyplatí?Ale jen to, že je to z vlastní produkce, tak to sotjí za to.Vím co tam dám a když si to vezmu hned, je to to nej.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 184.28 (?), 8.4.2010 12:05

Dík za kladnou reakci, vidím že jste pochopila podstatu věci mé reakce na předešlé diskuzní příspěvky.

FR

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 8.4.2010 12:08
k původnímu dotazu... pokud máte chuť, čas a nemáte hryzce, hraboše,tak do toho, to co koupíte v super hyper se nedá moc jíst a kolikrát uvařit, aniž by se polovina nerozpadla a polovina syrová atd.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 8.4.2010 17:19

to co koupíte v super hyper se nedá moc jíst a kolikrát uvařit, aniž by se polovina nerozpadla a polovina syrová atd....koupená jablka, jahody, švestky, ty mají často podivnou anebo žádnou chuť, ale bramborám ze super hyper bych neměl co vytknout.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 8.4.2010 18:40

Pro mne ja ta otázka (s nadsázkou) jako otázka:" Vyplatí se žít?" Odpověď spíš nejezte brambory, to se vyplatí. Právě to pěstování umožňuje docílit toho, co ve velkoobchdě neseženete a to kvalitu a vámi zvolenou sortu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 8.4.2010 19:33

vemte to tak,,,,doma je to jako bio brambory a ruznou zeleninu-- a vite co do nich date

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 8.4.2010 12:33

Celé diskuzi nerozumím. Přece nikdo ze zahrádkářů nepěstuje plodiny proto, že by neměl na to si je koupit. Jde přece o pohyb na čerstvém vzduchu a radost z výsledků vlastní práce! Copak běžkaři a cyklisté jezdí na kolech a lyžích proto, že chtějí ušetřit na jízdném a že se jim to vyplatí?  Vyplatí se to na kvalitě života, duševní pohodě, fyzické kondici.
Mimochodem, někteří občané tvrdí, že se nevyplatí ani chodit do práce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 8.4.2010 12:38

vzal jste mi slova z ust, jen vase vyznela lip nez co jsem napsala ja.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 8.4.2010 12:11

Připadne mi zvláštní, deptat personál BĚŽNÉ restaurace dotazy na původ brambor. Samozřejmě chápete, že v restauraci potřebují uvařit s co nejnižími náklady, abyste je při placení nezastřelil.

____že asi berou oloupané vakuované polotovary někde z nějakého velkoskladu. O to hůř pro hospodského a následně i pro hosta, že nemají vůbec tušení o kvalitě brambor a o způsobu jejich využití.___

Kdyby to nedělali, tak by stálo jídlo 4x tolik. Je to stejné jako s Pohlreichem, on sice vaří jen ze surovin, ne z náhražek, ale zapomíná dodat, že ty kalkulace jídel vyjdou několikanásobné.On totiž ten vývar někdo musí uvařit, ty brambory někdo musí oškrabat a to stojí peníze.

Mimochodem škrabané brambory se rozvážely třebas v Pardubicích už v 70 letech, brali je do kasáren, škrabaly je baby v ženské věznici. Dováželi je v konvích zalité vodou, jen se vlily do kotle a jak jsme si mlaskali.

Knedlíky s brambory srovnávám proto, že obojí je typicky příloha. Zatímco u jedné Vám neznalost původu vadí, u druhé ne. To mi připadne poněkud nevyvážené. Howgh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika