Krásné brambory ale hořké, že se nedají jíst



host - 129.199 (?) 
18.9.2011 11:20, zobrazeno: 7598x

Marně si lámem hlavu nad tím, co mohlo tuto hořkost způsobit. Je to pachuť, která se drží na jazyku snad ještě třicet minut po konzumaci. Nemizí ani po uvaření či smažení. Napadlo mě jestli to nemohl způsobit králičí hnůj, který jsem na záhon v zimě vyvážel. Jinak žádná chemie použita nebyla.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
alkuska - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (72) - 131.15 (?), 19.9.2011 14:23

Horkou chut v bramborách způsobuje solanin, ale netroufam si tvrdit ze je to vas pripad. Uplne to totiz neodpovida - solanin se vyskytuje nejvic v zelenych castech brambor jako prirozena ochrana pred okusovanim zviraty nebo po dlouhem skladovani. Je potreba okrajet zelene casti, slupky nebo klicky a jejich okoli. Mel by se taky dat odstranit dukladnou tepelnou upravou. Tak to ale nejak neni uplne vas pripad jak toak popisujete... Kazdopadne solanin je jedovaty, takze bych byla opatrna.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika