Černání vařených brambor



host - 175.250 (?) 
6.12.2007 19:58, zobrazeno: 36293x

Zná někdo odpověď na problém černání brambor po vaření nebo již během vaření? Není to prvně již jednou se tento problém objevil. Zakoupili jsme brabory na zimní uskladnění někde z Vysočiny a po uvaření nebo i po vytažení z lednice kdy se odloží k večeři nějaký přebytek vypadají žalostně. Tmavé celé oblasti jasně neohraničené.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 43.27 (?), 10.12.2007 16:47

Některé odrůdy jsou náchylnější k černání. Zkuste je vařit oloupané a do vody přidat trošku mléka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 154.142 (?), 14.6.2010 20:08

I my jsme zakoupili na podzim brambory odněkud z Vysočiny. A máme stejný problém už od zimy. A je to čím dál horší. Navenek vypadají brambory hezky, ale jen je vytáhnete z vody, zvedne se vám z pohledu na ně žaludek. Něco jako bramborový salát se rozhodně z nich udělat nedá. Poslední zbytky musíme vyhodit. V současné době se projevuje černání i na syrových bramborách. Proč zemědělci pěstují takto nekvalitní odrůdy? Nejvíce nás mrzí, že jsme si nenechali adresu pěstitele. Velice rádi bychom mu jejich produkt poslali k obědu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 176.18 (?), 15.6.2010 1:54

Moje babička říkala, že klíčky z brambor se mají olamovat až těsně před loupáním, ne během uskladnění, že pak brambory při vaření černají. Nemohlo by to být i tím??          

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 147.173 (?), 16.6.2010 14:23

Je to druhem brambor. Ditta a Dali to určitě neudělá. Mám zkusmo z loňska vyskladněno 5 druhů z vlastní sklizně a 1 druh mi to dělá také.Ještě jeden poznatek, běžně přebírám a odkličkovávám i 4x za uskladnění.Max klíček do 1cm musí u mne pryč. Tímto způsobem brambory nečernají. Nejlepší zkušenosti mám s výše uvedenými druhy včetně chuti po uvaření.Sázím je již mnoho let

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 16.6.2010 16:33

I já jsem kdysi koupil brambory, které na pohled po uvaření byly přímo "odporné". Obrátil jsem se na odbornou instituci aby řekli v čem problém. Chtěli jenom odrůdu, místo pěstování a to jsem nevěděl. Všechny tyto debaty o chudácích zejmědelcích. Vypadá to tak, že vinu nesu já jakožto blbec, který to koupil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika