Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Pěstujeme cca 6 let brambory a poslední 2 roky se začaly při vaření rozvářet. Loni to bylo občas u některých, letos jsou to snad všechny :-(. Už jsme z toho nešťastní a mám strach, že je znechutíme i dětem. Máme více odrůd, ale jako příklad uvedu jen červené Rosary. Ty pěstujeme už od začátku a vždy byly výborné. Dnes jsme je vařily opět a po cca 12 min. už bylo vidět, že se zase některé začínají navrchu rozpadat. Odstavujeme je dříve, slijeme vodu a necháváme pod pokličkou dojít. Po odklopení pokličky jsou jakoby bílé a rozpadlé... prostě hnusné.
Napadlo mě, jestli někdo náhodou nevíte, jestli to třeba není nedostatkem nějakého prvku v půdě nebo špatným vstřebáváním prvků kvůli tomu suchu? Máte někdo podobné zkušenosti a můžete poradit, prosím? Děkuji, Lenka