Je v podstatě jedno, jak hluboko budete sázet, ale stolony se vytvoří těsně pod povrchem půdy, tam kde denní průběh teplot s cca 2 hodinovým zpožděním kopíruje průběh teplot vzduchu nad půdou.
Nahrnování je zejména způsobem boje proti zaplevelení, ale také způsobem, jak zvýšit výživovou hodnotu hlíz. Nedávno se zjistilo, že podobně pěstování karotky v hrůbcích nejen usnadňuje sklizeň, ale při prohřívání hrůbku nad 16°C se v karotce mimo alfa-karotenu tvoří i Lykopen, Podobně také odrůdy brambor s červenou slupkou a žlutou dužinou mohou obsahovat lutein a karetoneoidy.
Ohledně vláhy - nezáleží jak hluboko je hlíza, protže kořeny má brambor jak hloubkové, tak rosné (ty tenké mezi stolony). Víceméně na odrůdě závisí, jestli má vícero kořenů hloubkových (Laura) a snáší přísušky, anebo kořenů rosných a tak pod závlahou lépe přemění živiny dostupné v orné vrstvě na zásoby v hlízách (Belana).
SfK.