Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je v podstatě jedno, jak hluboko budete sázet, ale stolony se vytvoří těsně pod povrchem půdy, tam kde denní průběh teplot s cca 2 hodinovým zpožděním kopíruje průběh teplot vzduchu nad půdou.

Nahrnování je zejména způsobem boje proti zaplevelení, ale také způsobem, jak zvýšit výživovou hodnotu hlíz. Nedávno se zjistilo, že podobně pěstování karotky v hrůbcích nejen usnadňuje sklizeň, ale při prohřívání hrůbku nad 16°C se v karotce mimo alfa-karotenu tvoří i Lykopen, Podobně také odrůdy brambor s červenou slupkou a žlutou dužinou mohou obsahovat lutein a karetoneoidy.

Ohledně vláhy - nezáleží jak hluboko je hlíza, protže kořeny má brambor jak hloubkové, tak rosné (ty tenké mezi stolony). Víceméně na odrůdě závisí, jestli má vícero kořenů hloubkových (Laura) a snáší přísušky, anebo kořenů rosných a tak pod závlahou lépe přemění živiny dostupné v orné vrstvě na zásoby v hlízách (Belana).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika