Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Nesuhlasím s tým, že sadenie vlastnych zemiakov, rokmi degenerujú, resp. je čím ďalej tým menšia úroda. S vlastnej skúsenosti viem, keďže sam sadím tu istú, svoju dopestovanú sadbu, už snáť desat rokov. Zemiaky na sadbu preberiem-vyberiem len zdravé, nepoškodené okruhliaky a uložím ich extra do priehradky, i keď do tej istej miestnosti pivnice kde sú uskladnené aj jedle zemiaky. Preberám aj ostatné zemiaky, kus od kusa, poškodené dávam extra na rýchlu spotrebu. Čo robím, tak len striedam roľu na sadenie, kôli nerozšíreniu sa chorôb a škodcov. Zemiaky vydržia do nových, samozrejme v máji, keď vyberám sadbu, zemiaky na jedenie začnú pomaly klíčiť, pretože dlhším pobytom pri nakladaní sadby do vriec zmením klímu v miestnosti, načo sú zemiaky citlivé. Samozrejme zemiaky počas uskladnenia vizuálne kontrolujem a poškodené vyhodím, ale nenajdem viac ako 10-15 kusov za celú dobu uskladnenia.