Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý večer, při pohledu z okna na bílou krajinu a  ůvahách nad tím, jak budu tento rok pěstovat brambory, Vám připojím i já svoji zkušenost s těmito radličkami.

Před lety jsem zakoupil VARI především pro pěstování brambor.Stejně tak jako Vy jsem se s tím potácel, při zapojení radlic zepředu se stroj nedal udržet v rukách, i když bylo políčko předem řádně zrotavátorované.Přešel jsem proto na verzi drážkování s jednou radlicí umýstěnou v nastavovacím tělese, rozchod kol 62 cm, rýhy mělké tak, aby nezahrnovaly stopy kol.Na konci rýhy jsem se otočil a pokračoval jedním kolem ve vyznačené stopě = rozteč řádků je 62 cm.Měl jsem zhotovený do horního závěsu i markýr /značkovač/ pro případ, že by radlice přeci jenom zahrnula stopu.Při sázení bylo potřeba chodit pouze po dně brázdy, aby se kyprá hlína neušlápla.Potom se nechaly     brázdy poměrně slušně zahrnout právě radlicemi umýstěnými zepředu před koly.Samozřejmostí je správné nastavení radlic.

Dnes to mám vyřešené tak, že jsem si zhotovil k VARI jednořádkový automatický sazeč, který zapřahuji před stroj = snadná manipulace.

Nasypu do zásobníku, zatáhnu za šňůru, koukám,jak padají do země a hlavně jde to rychle.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika