Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

U brambor asi velmi záleží na podmínkách a způsobu pěstování, první brambory (Rosara) jsem pěstoval v roce 2006 jen na zkoušku, zda to jde, jen položené na trávě a zasypávané posekanou trávou. Úroda byla nečekaně velká.

Povzbuzen výsledkem, objednal jsem o 2 roky později celkem 6 odrůd z Vesy Velhartice a z Pacova po pěti kg sadby pd každé vybrané odrůdy a osázel cca 1500 m2 opět do trávy. Bohužel slimáků bylo ten rok tolik, že sklizeň vrátila přibližně jen dvojnásobek zasazených hlíz. Kupodivu opět většina dobře přeživších byla opět Rosara a Bella.

Ač se podnebí zde blíží bramborářské oblasti Vysočiny - 550 mnm, těžká půda, přesto mé další pokusy s pěstováním brambor v záhoně,  byly díky hlodavcům z blízkého pole a slimákům poměrně neúspěšné. Před dvěma roky jsem z rodinných a časových důvodů nevybral úrodu ze země a byl jsem následně velmi překvapen úrodou a hlavně kvalitou hlíz.

Nepoužívámn žádné postřiky, a abych se přiznal, ani okopávání mi moc nejde, ale zřejmě tím, že již nezkouším dělat bramborové pole, ale nechám brambory růst mezi ostatní vegetací, a to i mezi kytkami, jsem s úrodou spokojen.

Rosara, Bella - červené, a ještě jedna neidentifikovalná žlutá odrůda se mi v mých podmínkách velice osvědčily - asi zvykly na místní podmínky. Soused si ode mne bral sadbu Belly a o 400 metrů dál (ovšem on poměrně dost hnojí a postřikuje) mu hlízy černaly - asi moc dusíku a nebyl spokojen.

Vůbec se nedivím, vždyť i v hypermarketu se brambory od jednoho dodavatele kvalitou a výdrží velmi liší.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika