rozmnožování pelargonií

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?) 
20.11.2008 12:41

Já jsem řízkovala ještě i koncem října, protože mi bylo líto vyhodit ty krásné řízky, které jsem ostříhala, než jsem šoupla truhlíky do garáže. No a ty řízky jsem šoupla také do garáže. Nyní je tam také asi kolem + 6°C a jsou v pohodě.   Jen mne zaráží, jestli chcete nechat řízky ve skleníku přes zimu, nezmrznou tam?  Nyní tam být mohou, ale co až přijdou mrazy?  Zdravím - Daniela.

host - 72.33 (?), 20.11.2008 16:51

Děkuji za odpověď. Ve skleníku budu topit, mám tam právě všechny muškáty, oleandry, kladivník... prostě vše, co lze přezimovat. Asi se finančně dost  "prohneme" , ale skleník jsem letos pořídila právě jen kvůli tomu, že doposud všechny kytky v zimě bydlely buď v podkrovním pokojíku, nebo v předsíni. Tam sice je relativně chladno, ale kvůli množství a velikosti kytek se tam dalo sotva projít... a manžel měl při každém procházení připomínky...

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 20.11.2008 18:58

Ty kytičky vám to vydání vynahradí. A navíc - skleník potom můžete osázet paprikama, okurkama a budete mít radost z vlastní vypěstované zeleniny, které se ve skleníku daří lépe, než venku.  Tak ať se vám daří!  Zdravím - Daniela.

host - 72.33 (?), 20.11.2008 19:48

Ještě jednou děkuji za vaši radu!  Lenka

host - 4.182 (?), 17.1.2009 15:14

Také provádím řízkování pelargonií až koncem října, protože je mi to líto ostříhat. V místnosti, kde přezimují muškáty se sice netopí, ale teplota se pohybuje nad 10 stupňů. Stává se mi, že mi do jara nepřezimují všechny, jelikož je v místonosti sucho (podkroví), a proto je více zalévám. Potom některé sazenice začnou uhnívat. Stačí jen rosit občas půdu v truhlíku? Také z nových řízků mi přežije jen třetina. Substráty nekupuji. Používám kompostovou hlínu a písek. Muže se do hlíny v truhlíku přidávat i čistý dřevěný popel z palivového dřeva? Má to vliv na růst a kevetní jako jiné hnojiva zakoupené v obchodě, nebo je to jen malé množství výživy? Děkuji Magda

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 64.231 (?), 18.1.2009 11:44

Ještě teď se dají pelargonie řízkovat. A to už i odběrem ze silných řízků ze srpna. Koncem února už řízkování ztrácí smysl. Sazeničky nebudou včas silné. Zakořeňování vyžaduje pokojovou teplotu. V chladnu a v horku je zakořeňování méně úspěšné. Dřevný popel obsahuje více draslíku, což podporuje kvetení. Teď je však důležitější růst.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz