Odolná rostlina do květináče na terasu



host - 8.32 (?) 
8.5.2013 13:41, zobrazeno: 12329x

Dobrý den, mám několik velkých prázdných květináčů, můžete poradit co do nich na terasu? Potřebuji, aby to byly nějaké odolnější kvetoucí rostliny, které na zimu nemusím vytahovat z květináče. Sluníčko na terasu svítí celé odpoledne.

Děkuji za rady, Petra.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.222 (?), 8.5.2013 14:06

V nádobách můžete pěstovat téměř vše. Co třeba taková mochna křovitá 'Red Ace'? Je to nízký keřík a krásně kvete celé léto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 16.128 (?), 9.5.2013 12:44

Díky za tip, já nemám zkušenosti, takže nevím, co můžu do nádob dát, aniž bych to musela před zimou vykopávat a co by bylo nenáročné. Jestli máte ještě nějaké nápady, sem s nimi :-)

Petra

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 120.167 (?), 28.9.2013 22:07

Petro, na terase, která je situovaná na JZ, v létě bývá velmi rozpálená a bývá na ní větrno, jsem téměř 18 let pěstovala smrky a borovici kleč. V době od jara do podzimu jsem je 1x týdně pohnojila hnojivem na konifery, na jaře jsem jim uštípla mladé výhonky na poloviční délku (do šířky i na výšku). V horku jsem je postříkala hadicí. Pozor - musí se občas zalévat i v zimě (mráz vysušuje). Vyšší stromky jsem 'rafinovaně' přivázala kvůli větru k zábradlí (jehličí vše zakrylo). Ke stromkům jsem dávala v létě misky s vodou pro ptáčky :-) a v zimě krmítko. 

Pěstovala jsem také túje a buxus. Tyto rostlinky však potřebovaly více péče. 

Velmi si pochvaluji keramické mísy či plastové květináče, do kterých jsem na zeminu naaranžovala větší bílé kameny a mezi ně jsem dala netřesky. Ty snad nic nezahubí... Vydrží dlouho bez vody.

Smrky jsem musela kvůli dlouhé opravě terasy zlikvidovat (nikam se v bytě v 5. patře nevešly). Ale už se těším, že si nějaký velký strom na terasu pořídím. Borovici kleč jsem darovala kamarádce do zahrady.

Pavla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika