Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

25cm rozestup je pro buk příliš málo.  Sám mám cca 55cm (můžu to změřit přesně) a nemyslím, že by byly daleko, spíš naopak. Polostín by asi snesl, stín ale ne - bude hodně řídký. Pokud budete mít prostokořený červenolistý ze školky, tak ten se během roku pravděpodobně postupně zbarví do tmavozelena. Dokonce ani na vašem stanovišti nemusí být tak červený, jako byl ve školce. Červený nesnese stín vůbec - nevybarvuje (nebo špatně).

Buk shazuje listí až na jaře před rašením, v této době má stále ještě suché loňské listy. 

S tím střídáním klasiky a červenolistého bych ale byl opatrný, klasický pravděpodobně poroste rychleji a možná bude utlačovat ten červenolistý. Když už střídat, tak dát např. 2-3 červené vedle sebe.

Já jsem si ve školce vybral buky s oranžovo-červenými listy při rašení, na mém stanovišti se ale nevybarvují, jsou klasicky zelené. I tak je to ale jedna z nejkrásnějších rostlin (ně-li vůbec nejkrásnější) pro živý plot. Nesmíte zanedbat řez - je to strom, který vyroste i víc jak 40m. A pozor také na stromovnici bukovou. VJK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika