Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

'The fig can be grown on a wide range of soils; light sand, rich loam, heavy clay or limestone, providing there is sufficient depth and food drainage. Sandy soil that is medium-dry and contains a good deal of lime is preferred when the crop is intended for drying. Highly acid soils are unsuitable. The pH should be between 6.0 and 6.5. The tree is fairly tolerant of moderate salinity.' Purdue University

Purdue University je jedna z nejznamejsich universit na vyzkum rostlin a zemedelstvi. Tyto dlouholete vyzkumy jsou placeny vladou/statem pro profesionalni pestovatele rostlin nebo farmare tudiz, neni k zahozeni jejich vysledky respektovat.

 O fikovnikach pisi, ze hodne kysela puda neni dobra a ma byt pH6.0-6.5. ALE, take pisi, ze hodne vapniku se pouziva na fiky ktere se pestuji k suseni. 

Jak jiste vite, fiky se pestuji se v Iranu, Turecku, Italii, Recku, Israeli, Portugalsku a minule Jugoslavii v krajich, kde je velmi chuda a kamenna puda a v ktere nic neporoste.Ale fikovnik ano.

Kolik a ktereho vapna pouzit na zvyseni pH je tezka otazka. Druhy vapna doporucene na pouzivani v kvetinaci a co ja znam jsou dva:

1. Uhlicitan vapenaty (CaCO3)
2. Dolomit nebo-li uhlicitan horecnatovapenaty – CaMg(CO3)2

 Hydroxid Vapenaty Ca(OH)2 se rozpousti rychlejc, ale vseobecne se nedoporucuje na pestovani rostlin v kvetinacich. Oxid vapenaty (CaO) se take nedoporucuje.

 Takze, ja si s tim nelamu hlavu a pouzivam jenom Dolomit. Pridam do kvetinace, nebo dam do vody a tim zalevam. Neco se rozpusti a neco ne. 
Muj nazor je, ze pokud ma fikovnik teplo, a substrat ktery dobre proteka, poroste vetsinou dobre,  ale ja osobne bych pres pH7 nesla protoze, vseobecne receno, kyselejsi puda se lepe brani bakteriim a plisni.
A pochopitelne puda pod pH6 neni pro fikovnik vhodna. 

 A pokud je puda pH6.5 a pridate troche Dolomitu nebo budete zalevat vodou v ktere je dolomit rozpusten za par tydnu bude pH vyssi. Take zalezi na vasi vode, pochopitelne. Jakym stylem, jak casto a cim merite pH substratu? Dela to nekdo?. Kozicka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika