Irritrol x RainBird



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 105.244 (?) 
10.9.2007 16:35, zobrazeno: 43263x
Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zavlažovacím systémem Irritrol? Jak vychazí v porovnání s RainBirdem? Jde mi o spolehlivost a kvalitu.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 176.34 (?), 4.2.2008 15:40
Já používám RainBird RB3504 mám je už pět let a nemám s nimi jediný problém a že je o sezoně pěkně proháním.Na pozemku jich mám 10 ks a zatím všechny šlapou.V případě zájmu pošlu letáček na tenhle typ.  janhavlina@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 76.241 (?), 18.2.2008 16:14

...myslim, ze obe firmy su kvalitne, i ked ja mam hunter. Hlavne je to vsetko za rozumne ceny. Je zaujimave, ze Gardena, co ani nie je profi, ale skor hobby zamerana, je vraj menej kvalitna v niektorych komponentoch, a este  je drahsia. Noz, za hobby vieme dat na zahradku 10x5 m viac, ako ked ma chudak sedliak dat do zavlahy celeho pola. Firmy irritrol a hlavne hunter maju aj neskutocny vyber veci o akych sa len tak nesniva. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 84.227 (?), 15.7.2008 16:58

Má některá z uvedených značkových firem i zařízení, které umí např. dávkovat / přisávat / kapalné hnojivo na trávu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 121.238 (?), 16.7.2008 9:47

davkovanie hnojiv robi firma torro. Skuste vygooglit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 88.112 (?), 17.7.2008 16:11

Jaká čerpadla ty vaše systémy pohání? Jaký to má l/min a výšku - tlak, průměr sání a výtlaku? Jsou vícestupňová aby jste docílili více postřikovačů na 1 větvi vedení? Na zadešťovačích jsou většinou údaje o dostřiku když jsou napájené 4 atm tlaku. To nedává běžné čerpadlo ani hned na výtlaku, natož na několika metrovou vzdálenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 18.7.2008 9:54

Ano. váš příspevek je přesný, vyžadují čerpadlo (vícestupňové), které má výstupní tlak 4 atm. Není to nic nedostižného, dobrých čerpadel je na trhu fůra, potřebujete vícestupňové čerpadlo (sám mám pětistupňové) , nejlépe beznádržové s automatickou regulací tlaku. Čerpadla takových parametrů mají jedinou nevýhodu - jsou ve srovnání s běžnými šudlátky relativně drahá (okolo 20 000,-Kč).

Jejich montáž musí být ve srovnání s běžnými domácími vodárnami extrémně pečlivá - díky svému výkonu a mohutné sací síle dokáží najít nedostatky na sacím potrubí a pak přisávají vzduch a zavzdušňují se.. Sám jsem takovou věc zažil. Vyměnil jsem běžné ALko za výkonné čerpadlo a nové se stále zavzdušňovalo, při servisní kontrole na zkušebním  rozvodu vše OK, vsadil jsem původní (alko) a vše bylo v pořádku. Vyměnil jsem sací potrubí, zlepšilo se to, ale stále docházelo k zavzdušňování (přívodní potrubí- velmi precizně sestavené z trubek a kolen systém bez lepení). Následovala výměna za hadici a je na 90 procent po problému. Čerpadlo je totiž tak výkonné, že pokud jej pustíte naplno a voda ve studni klesne, dokáže si z hladiny na vzdálenost 20-30 cm přisát tenoučkým  vírem...

Odvzdušnění ale probíhá snadno - na hlavní větvi otevřete výpustní kohout a na plný výkon odpustíte vodu, čerpadlo se samo odvzdušní..Přesněji, pokud běží na plný (nominální) výkon, případné malé  zavzdušnění je stále odčerpáváno, problém je pokud je někde v sacím systému skulinka a čerpadlo jede na zlomek výkonu.

Ještě poznámka k rozvodům - lidé se často snaží uspořit na přívodních trubkách a hadicích. Jestliže budete zavlažovat předzahrádku u řadovky, můžete na těch 20 - 50 m2 použít cokoli. Pokud chcete zavlažovat větší plochu, primární rozvody větší než jeden coul jsou nutností a vlastní závlahový systém ve 3/4 coulu není luxusem. Voda není ideální kapalina a rozvody nemají dokonalý vnitřní povrch. Rozvod tažený půlcoulkou neumožní solidní zalévání více zavlažovači na jedné větvi, ať máte čerpadlo jakékoli. Budete -li dále zvyšovat vstupní tlak (u dobrého čerpadla to lze) začne vám odcházet zavlažovací systém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 121.238 (?), 18.7.2008 10:15

Aj kvoli Vami popisovanym problemom som to riesil inac. Zohnal som malo kapacitnu zavlahu firmy Hunter. Dost mi to trvalo, od podobne malokapacitnej Colibri ma odhovorili odbornici.  Vraj sa zanasa. Vyhrali nakoniec lucove postrekovace na pomerne velku vzdialenost myslim do 6 m, ale s velmi malou spotrebou vody, blizi sa k malokapacitnej zavlahe. Vysledok: musi sa zavlazovat dlhsie, ale noci nie su az take kratke. Jedna sekcia v lete 45-60 minut. Ekonomicka vyhoda je, ze je mozne urobit menej vetvi, 3-4 krat menej, ako pri klasickych striekacoch, nie su problemy pri nasavani vzduchu, zavlaha je pomala, nie je problem s okamzitym poklasom vody v studni. Pri malych prietokoch su aj tlakove straty v sieti podstatne nizsie, skoro ziadne a preto som si mohol dovolit cerpadlo gardena za 3000 SK. Funguje 2. sezonu bez akychkolvek problemov. Lahsie sa taketo slabe cerpadlo kombinuje s kvapkovou zavlahou. Kvapkova mava v zahrade spravidla nizsiu kapacitu. Naco tlacit supermotorom na prietok 1000 l/h? Aj energiu to usetri. Dnes sa len smejem nad ponukou firmy, ktora mi urobila rozpocet na zavlahu za 100 tis. SK s cerpadlom za 20 tis. Mna zavlaha vysla bez prace asi za stvrtinovu cenu. Firmy radi predaju supervykonne veci. Niekedy ale optimalne riesenie ide cez maly technicky detail. A este jedna vec. Mojou pomalou zavlahou netrpi trava. Nezmyva sa zem, nedochadza k prudkemu ochladeniu studnicnou vodou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.14 (?), 8.8.2008 13:52

Vas napad se mi moc libi. Muzete nejak blize popsat reseni, myslim pouzite komponenty a dodavatele? Rad bych bez vetsich naroku na vystupni tlak cosi vybral. Dekuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 8.8.2008 15:45

Fi. Hunter, MP Rotator. Nevyhoda aj vyhoda, ze polieva dlhsie ako bezne striekace. (mne nevadi). Vyhoda, poziadavka na slabsie cerpadlo, slabsi zdroj vody (co sa tyka pritoku), nekona sa sok zo studenej vody (pomalsie zalievanie), nedochadza k splavovaniu (napr. na ilovych podach), lepsia kombinacia s kvapkovou zavlahou (kvapkova zavlaha so silnym cerpadlom je v podstate nezmyselne riesenie, ked treba vysoky tlak vzhladom na nizky prietok redukovat ventilom. System je zatazeny enormnym tlakom. Vynimka ak mate obrovske plochy zavlazovane kvapkovo).    Viac inf oje v brozurke: mprotator.com/resources/files/548.pdf... pozrite aj pdf533. hadam nam to nezmazu. Napr. bezny typ zavlazovaca 15H Spray Nozzle ma spotrebu 7 litrov/minutu, za 10 min = 70 litrov. Naproti tomu MP2000 90-210° ma 2.35 litrov/minutu a pracuje 30 min, aby dalo 70 l. V sekcii mozete mat 3 krat viac strekacov tohto typu oproti tym konvencnym. (zdroj reklamny letak). Ja osobne si myslim, ze je toto revolucne riesenie zavlah travovych ploch a revolucne hlavne vzhladom na redukciu nakladov vybudovania zavlahy. Susedia oproti maju klasicke zavlazovanie. Ak to porovnate na pohlad u nich je to prietrz mracien u nas jemny dazdik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu8:34
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika