Žlutý melír v trávníku. Nemoc nebo chyba v péči?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 111.65 (?) 
24.5.2012 8:14

ještě su zapomněl, hnojil jsem před 3 týdny zhruba a ted se to objevilo.Soused mi říkal že prý tato místa nejsou hnojena dostatečně, ale mě se to nezdá.Ikdyž bylo hnojeno ručně, na tak malém trávníčku bych nepřehledl tyto místa.prosím poradte.Vítek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 111.65 (?), 24.5.2012 10:47

připojuji tedy foto..je foceno z mob.tel, kvalita není moc dobrá:(

Vítek


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.65 (?), 24.5.2012 10:49

ještě jedna...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.65 (?), 24.5.2012 10:52

a poslední...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 97.235 (?), 24.5.2012 22:08

Podle toho co píšete si myslím, že je to doopravdy hodně vody.Omezte postupně zalévání.Zalévat by se mělo potom přibližně po třech dnech vydatně z rána nebo na večer(lepší na večer).Je to i z toho důvodu, že se tráva hlouběji zakoření a tím je odolnější proti vysychání.Taky tím, že často zaléváte, vyplavujete veškeré živiny v půdě.  A snažte se sekat častěji.Tráva když roste, tak za tři čtyři dny je o čtyři centimetry vyšší.Hustý, vysoký a mokrý trávník se zvlášť v těhlech vedrech potom zapaří, hnije a plesnivý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 97.235 (?), 24.5.2012 22:56

Co se týká hnojení, je to složitější.To musíte vychytat.Pravidelný rozhoz, správné dávkování a intervaly mezi hnojením v závislosti na půdě, ročním období atd.Výrobků je taky hodně-je důležité číst návody.Já osobně používám to nejlevnější hnojivo z Obi-Agro trávníkové hnojivo.Na podzim pohnojím podzimním hnojivem.Před zimou to vyvápním protože mám kyselejší půdu.Občas, hlavně v zastíněných místech, když se objeví mech, použiju mech stop.Používám na to sypací vozík.Ručně mi to nejde.A je taky důležité, po každé, když něco uděláte sledovat co se stane, neplašit a být trpělivý.Udělat jednu věc počkat co to udělá a potom můžete pokračovat s dalším.

Přeji mnoho úspěchů. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.65 (?), 25.5.2012 10:36

Moc děkuji, budu tedy méně zalévat a pravidelně hnojit. V jakém časovém odstupu bych měl přihnojovat? 1x za 14 dní? Nebo mám raději koupit hnojivo s postupním uvolnováním? Děkuji Vítek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 97.235 (?), 25.5.2012 15:46

S hnojivem s postupným uvolňováním je problém v tom, že když to přeženete nebo špatně rozhodíte tak pálíte trávu nebo se vám tvoří fleky.Na to musíte opatrně a hlavně držet se návodu.Navíc délka účinnosti hnojiva uvedená výrobcem(existují na 2 měsíce na 3 měsíce dokonce na celé léto) neodpovídá praxi.To musíte vychytat.Já bych vám doporučil ze začátku právě takové hnojivo jako používám já.Musíte sice hnojit jednou za dva až čtyři týdny ale jen tak tu trávu nespálíte.Je to absolutně dostačující hnojivo.Jak jsem už psal, musíte to prostě vychytat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 139.188 (?), 25.5.2012 22:34

Zdravím,

oponoval by som uzivatelovi 97.235. Pri dodrzani aplikacnej davky by pri ziadnom hnojive nemalo dojst k poskodeniu travniku. Vacsie riziko popalenia je pri hnojivach s okamzitym ucinkom. Pri dlhoposobiacich hnojivach sa ziviny uvolnuju postupne, cize riziko spalenia travniku je nizsie. Je to i logicke.  Cize vacsia opatrnost je na mieste pri pouziti kratkodobeho, rychleposobiaceho hnojiva. V podstete je to presne opacne ako ste napisal.

Ja by som vam doporucil pouzivat dlhoposobiace hnojivo a mate pokoj. Ja pouzivam Multigreen a vsetko OK. Cenove dostupnejsia alternativa npr. Lovogreen. O ich vyhodach oproti rychloposobiacim najdete dost info na nete. dokonca aj s obrazkami :) (nevyplavuju sa ziviny, nizke riziko popalenia, pozvolny a mierny narast zelenej hmoty... setri cas) Hnojit hentaku plochu 2x za mesiac... to mam lepsie veci na robote.Obycajnym hnojivom som uz travnik spalil.

A ten Lovogreen vas vyde lacnejsie ako npr.vyssie spominane hnojivo floria.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 97.235 (?), 27.5.2012 14:24

Právě o tom jsem prve psal.Musíte si to vychytat sám.Každý má své zkušenosti.Akorát s tou logikou bych trošku šetřil.Dlouhodobé hnojivo je velice silně koncentrovaný materiál, kdy postupným "odtáváním"materiálu(granulí)se uvolňujou určité látky do půdy.Bylo by tedy"logické",že při rychlejším uvolňováním těchto látek, např.při dlouhodobějším dešti po aplikaci, vyšší zálivce nebo špatnému poměru látek, které mají vliv na postupném uvolňování látek ve výrobku je riziko spálení trávy větší.Navíc potom nemůže vydržet tak dlouho jak uvádí výrobce.A také s tímto druhem hnojiva nemůžete včas reagovat na aktuální stav výživy travního porostu.A ješte si musíte dát velký pozor na to, aby vám při aplikaci neujela ruka nebo sypací vozík-proto lidi většinou pálí trávu, né proto, že by nečetli návod.Přesto dlouhodobá hnojiva nezavrhuji.Nemám, logicky,odzkoušeny všechny.Určitě by se našlo něco, co by mi možná vyhovovalo.Ale proč?Když to co používám mi absolutně vyhovuje(Je to od výrobce Agro né Floria.Právě zrovna dlouhodobé hnojivo od Florie mi ničilo trávu.Drahé a agresivní).Od Agra je to levné-300 Kč na 8-10týdnů na 150m2.Může mi ujet ruka nebo vozík pri rozhozu a nic se nestane.A rozhoz mi trvá max.10 minut.Má smysl se vůbec bavit o nějakém čase?Tady pan Vítek má travní plochu 50 m2

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika