vřetenová sekačka TC 32 Me



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host 
4.5.2005 23:51, zobrazeno: 53246x
Zakoupil jsem vřetenovou sekačku od firmy WOLF Garten v domění,že budu mít kvalitní trávník ( viz všechny výhody dle nabízené reklamy).
Po prvním vyzkoušení jsem zjistil, že sekačka zanechává stébla trávy.
No co? mám přece záruku 24 měsíců,tudíž reklamoval jsem sekačku v prodejně, kde jsem sekačku zakoupil.Na prodejně mě odkázali do servisního střediska,takže jsem sekačku odvezl do servisu. Po měsíci mně sdělili,že je sekačka v pořádku.Nebyl jsem s vyřízením reklamace spokojen, jelikož po první reklamaci závada přetrvávala.Reklamoval jsem opět.Už při druhé reklamaci mně ani nechtěli v servisním středisku reklamaci přijmout s tím, že je sekačka v pořádku.Když jsem na reklamaci trval v servisním středisku mně dali telefoní spojení na obchodního manažéra firmy EUROGREEN CZ se sídlem v Jiřetíně pod Jedlovou , s kterým jsem se zkontaktoval a on nabídl,že přijede ke mně domů a sekačku vyzkouší.Po vyzkoušení naznal ( jako já), že sekačka špatně seče.Nabídl výměnu a taky se tak stalo.Po vyzkoušení zjistil, že sekačka taktéž neseče jak by měla ( zanechávala stébla trávy).Původní sekačku odvezl.Po nějakém čase mně přišel dopis od firmy EUROGREEN CZ, že sekačka je v pořádku, že to zjistil jejich obchodní manažér , když sekačku u mně doma vyzkoušel ( k mému údivu jaký obrat nastal ze strany obchodního manažéra - no jak jinak ? já nejsem jeho chlebodárce) , dále že provedli testy a zjistili,že sekačka je plně funkční - no jak jinak. Poslední třešnička na dortě - písemně jsem žádal , aby mně sdělili , kde si mohu svoji ( plně funkční sekačku) vyzvednout a bylo mně sděleno, že v místě sídla firmy t.j. v Jiřetíně pod Jedlovou.Já jsem sekačku zakoupil v Brně.Takže moje rada zní: nikdy nenakupujte výrobky od WOLF Garten mají v ČR úžasné zastoupení.Heslo zákazník náš pán zřejmě nikdy neslyšeli.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 218.105 (?), 16.6.2006 0:09
dekujeme za upozorneni ...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 198.98 (?), 16.6.2006 7:14
pane host, 4.5.2005 23:51,
Zkoušel jste českou obchodní inspekci (ČOI)?
Ta by mohla spravedlivě rozhodnout kde je pravda a potom její výsledky tu zveřejnit. Přinejhorším Vám aspoň poradí, jak postupovat dál. Těžko si dělat úsudek, když jsme si vyslechli pouze jednu stranu. Ale pro jistotu bych si na tu firmu pozor dal.
 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 249.1 (?), 29.8.2006 10:53

Mé zkušenosti s uvedenou sekačkou, co se týká funkčnosti jsou zhruba obdobné. Pokud není trávník dokonale hustý a vzpřímený sekačka zanechává neposečená stébla. Tento problém se dá vyřešit posečením trávníku ještě v příčném směru. K reklamaci jsem se neodhodlal.

Další problém, se kterým jsem se setkal , je prasknutí držáku výměnného nože.

Z mého pohledu doporučuji určitě nekupovat. Naopak bych rád přivítal radu a typ na koupi vřetenové sekačky. Děkuji ! leos.kosina@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 24.37 (?), 6.5.2007 12:45
Dobrý den,
myslím, že problém bude spíš v kvalitě trávníku. Sekačka je nástroj, který trávník udržuje, ne vytváří. Máte-li trávu přerostlou, drnovitou, vřetenová sekačka Vám ji neposeče kvalitně žádná. Ani ta, od firmy Atco....V tom případě je dobré nejprve trávu "ošetřit" rotačním strojem (sekačkou). Ta Vám "umlátí" vše v dosahu nože. Pak je třeba použít vertikutátor. Potom, po několika dnech, můžete trávu ošetřit vřetenovou sekačkou, střih nastavte alespoň o několik mm níže, než byl ten, na rotační. Zanedbaný trávník, pokud ho nechcete založit úplně znovu, prohnojte (např. hnojivo Král trávníků), dosijte, po dvou týdnech ještě jednou  vertikutejte, nenechte přerůst = sečení minimálně jedenkrát týdně, ale spíš 2x týdně. Dobře zalévejte, nejlépe po ránu, 1x denně, do hloubky cca 15-20cm. Dobré je trávním propískovat = prosypat tenkou vrstvou písku tak, aby se přišlápnutá stébla nelepila na povrch země, vyrovná také drobné nerovnosti. Nenechte vyschnout. Používejte sběrací koš.
Mám sekačku Wolf TC30S, slouží velmi dobře, popisovaný problém nemám.
M.B.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.145 (?), 22.5.2007 20:12
A nebo se mi zdá ještě lepší postup, než co zde píše pán. Koupit si dvě sekačky a nejprve trávu posekat a potom přejíždět sekačkou TC32.Nebo požádejte někoho ze sousedů, zda nemá sekačku a neposekl by Vám trávu, než vyjedete s tou svojí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 110.89 (?), 28.6.2007 8:16

Mám podobný problém. Zakoupil jsem v Mountfieldu v Přerově vertikutátor WOLF. Po cca 3 hodinách práce se ustřihl hřídel pastorku. Reklamace byla uznána a stroj opraven. Po dvou letech (stroj pracuje cca 3 - 4 hodiny za rok) došlo ke stejné závadě. Stroj jsem opět dovezl do servisu Mountfield v Přerově, kde mě přijímací technik ochotně vzal vertikutátor do opravy (v záruce). Jaké bylo překvapení, když po třech týdnech jsem dostal vyrozumění, že reklamace se neuznává, protože se strojem se podle opotřebení nožů pracovalo do hloubky cca 1 cm, ale vertikutátor má prý pracovat jen do hloubky 1 mm. Prý jsem s ním oral. Ptám se, Jak mám prořezávat trávník do hloubky 1 mm (jak asi ten trávník prořežu?) když od výrobce je nastavena hloubka cca 1 cm. Je nastavena napevno, tudíž já ji ovlivnit nemůžu. Nemám čas se s nimi hádat. Jen se připojuji k názoru, ignorujte firmu WOLF a nic si od nich nekupujte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.203 (?), 8.7.2007 1:09
LOL! Provzdušňování do úžasné hloubky 1mm. Mountfield boduje...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 149.13 (?), 18.2.2009 20:40

Dobrý den,
já mám výborné zkušenosti s vřetenovou sekačkou Atco. Nevynechává, tráva nemá chybu, vlastní pojezd a také výkon motoru je skvělý. Mám jí už 3 rokem a bez závady. Myslím, že se jedná o jednu z nejlepších značek na trhu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 131.162 (?), 5.3.2009 13:19

Tak to je drsné. To já mám sekačku od Atca a ta mi seká dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika